Wetgeving
Alles wat je wilt weten over wet- en regelgeving rond online verkopen.
Trending artikelen
-
Modelformulier voor herroeping
Gepubliceerd op 24 augustus 2021DownloadBij aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de koopovereenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden. Dat is het herroepingsrecht. Wij bieden hiervoor een modelformulier voor herroeping.
-
Neutrale Algemene Voorwaarden
Gepubliceerd op 19 februari 2021DownloadVoor niet-leden hebben wij handige voorbeelddocumenten. Zo weet je zeker dat je aan de wet voldoet.
Wanneer je een webwinkel runt, heb je automatisch te maken met verschillende wet- en regelgeving. Misschien zelfs niet alleen met het Nederlands recht, maar ook met het Europees recht of andere landspecifieke wetgeving. Op deze pagina verzamelen wij relevantie informatie voor je.
Wist je dat onze leden gratis gebruik kunnen maken van de kennis van onze juristen? Lees hier meer.
Meer weten over wet- en regelgeving op ons afkomt?
Altijd op de hoogte door de
Public Affairs & Legal Update
Met onze tweewekelijkse Public Affairs & Legal Update blijf je op de hoogte van alles rondom onze standpunten, de ontwikkeling in de politiek en mis je de nieuwste wet- en regelgeving niet.
Alle artikelen in Wetgeving
Filter op
-
Bestelknop moet aan wettelijke eisen voldoen
Gepubliceerd op 17 september 2024Een bestelknop met een tekst die niet voldoet aan de wettelijke eisen kan leiden tot terugbetaling van het aankoopbedrag. Lees meer over de rechtelijke uitspraak en de gevolgen hiervan.
-
Nieuwe wet: Webshops die in België bezorgen moeten minimaal twee bezorgopties aanbieden
Gepubliceerd op 10 september 2024Vanaf 21 september 2024 zijn webshops die naar België leveren verplicht om minstens twee bezorgopties aan te bieden. Ontdek wat deze nieuwe wet voor jou betekent!
-
Greenwashing: wat is het precies en waarop moeten bedrijven letten in hun marketing?
Gepubliceerd op 9 september 2024KennisartikelOntdek hoe je als e-commerce specialist greenwashing kunt vermijden en je marketingstrategie kunt versterken met de nieuwste richtlijnen en wetgeving.
-
Houd je data compliant: start nu met onze e-learning
Gepubliceerd op 23 augustus 2024KennisartikelIn deze e-learning leer je van expert Irone Huyssen precies welke wetgeving van toepassing is, welke maatregelen je moet nemen om compliant te zijn, en hoe je op de juiste manier omgaat met verzamelde data.
-
Europees Parlement keurt wetgeving over AI goed
Gepubliceerd op 1 augustus 2024CategorieWat betekent deze nieuwe regelgeving voor onze sector?
-
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de UPV
Gepubliceerd op 24 juli 2024KennisartikelIn dit kennisartikel zetten we alle UPV's op een rijtje. Zo ben jij precies op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
-
Elektrische bus besturen met B-rijbewijs mag een jaar langer
Gepubliceerd op 21 juni 2024Elektrische bus besturen met B-rijbewijs mag een jaar langer.
-
Regelgeving van/voor-prijzen
Gepubliceerd op 17 juni 2024KennisartikelDe regelgeving over van/voor-prijzen is ingegaan. Hoe dat precies zit, lees je hier.
-
Terugblik EU: Welke nieuwe wetgeving kwam er de afgelopen 5 jaar uit Brussel?
Gepubliceerd op 4 juni 2024CategorieBen jij al op de hoogte van de wetgeving die de afgelopen vijf jaar uit Brussel op ons af is gekomen?
-
Navigeren door de gevaren van verboden prijsafspraken en online misleiding
Gepubliceerd op 15 mei 2024KennisartikelThuiswinkel.org heeft recent de webinar: Verboden prijsafspraken en online misleiding georganiseerd. Wat zijn de belangrijkste learnings?
-
De webshop voldoet niet aan de wettelijke informatieplichten, wel recht op schadevergoeding?
Gepubliceerd op 3 mei 2024KennisartikelDe Europese rechter heeft een uitspraak gedaan in een zaak waarin de ondernemer de overeengekomen dienst al heeft uitgevoerd, maar de consument niet heeft geïnformeerd over het herroepingsrecht.
-
Zelfscan voor digitale toegankelijkheid uitgebreid
Gepubliceerd op 25 april 2024CategorieSteeds meer ondernemers streven naar digitale toegankelijkheid, zodat ook mensen met een beperking online kunnen browsen en winkelen. Vanaf 28 juni 2025 moeten websites en webshops en apps voor iedereen toegankelijk zijn.