E-commercekennis

Om voorop te blijven lopen in de e-commercewereld, is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van de trends en ontwikkelingen. Vanuit Thuiswinkel.org laten we regelmatig onderzoek doen naar de ontwikkelingen in de markt. Welke sectoren groeien online het hardst, wie is die online koper precies en waar hij let op bij een online aankoop? Naast de onderzoeken die we doen, delen we hier ook kennis op het gebied van onder andere wet- en regelgeving, duurzaamheid, privacy, veiligheid en fraude en logistiek. Wil je meer weten? Volg dan onze gratis e-learnings, webinars of podcasts. 

Heb je vragen? Neem contact met ons op via

Corona en e-commerce

Het coronavirus houdt heel de wereld in zijn greep. Ook de e-commercesector wordt er hard door geraakt. Wij verzamelden alle informatie over e-commerce in relatie tot het coronavirus.

Alles over corona en e-commerce

Gratis e-learnings

Logo e-Academy.orgVerbeter je e-commercekennis met de gratis e-learnings van Thuiswinkel e-Academy. In een uurtje leer je alles over bijvoorbeeld digital analytics, e-mailmarketing en online branding.

Naar e-Academy

Thuiswinkel Markt Monitor

De Thuiswinkel Markt Monitor is hét marktonderzoek naar online consumentenbestedingen in Nederland. De rapportage verschijnt vier keer per jaar en bevat ook cross-bordercijfers.

Naar de Thuiswinkel Markt Monitor

Bezoekers retailsites tijdens corona

In deze monitor vind je de ontwikkeling in het websiteverkeer tijdens de coronamaanden in Nederland. Bij welke retailers nam het website bezoek toe en bij welke af?

Bekijk het dashboard

B2B E-commerce Markt Monitor

De zakelijke online markt groeit elk jaar en naar verwachting wordt in 2021 wereldwijd de grens van € 1 biljoen aan zakelijke aankopen via internet geslecht. Dit is hét onderzoek naar de b2b-e-commerce-aankopen in Nederland. 

Ga naar het onderzoek

Duurzaamheid

Ook binnen het continu veranderende retaillandschap speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Naast Bewust Bezorgd nemen wij veel andere stappen om onze sector duurzamer te maken. 
 Alles over duurzaamheid

ShoppingTomorrow

Logo Shopping TomorrowThuiswinkel.org heeft samen met andere brancheorganisaties een onderzoeksplatform opgezet naar de manier waarop klanten shoppen in de toekomst. Elk jaar leveren de expertgroepen bluepapers vol kennis op.  

Meer over ShoppingTomorrow

Internationaal ondernemen

Wil jij internationaal gaan verkopen? Er liggen mooie kansen in het buitenland, maar andere landen hebben andere wetten, regels en gewoonten. Bereid je dus goed voor. Wij helpen je graag een stapje verder met tips en tricks.

Alles over internationaal ondernemen

 

Bekendheid keurmerk

Logo Thuiswinkel Waarborg

94% van de Nederlandse consumenten is bekend met het Thuiswinkel Waarborg. Maar ons waarborg heeft nog veel meer te bieden, zoals vertrouwen en conversie. Meer weten over de waarde van ons keurmerk?

Bekijk het onderzoek

Platformen en marktplaatsen

Platformen zijn niet meer weg te denken uit de huidige e-commercemarkt. Veel webshops verkopen naast hun eigen webshop ook op een platform. Hier vind je artikel, podcasts, webinars en bluepapers.

Lees meer over platformen

Belangenbeharting

Wij behartigen zowel in Brussel als in Den Haag de belangen van meer dan 2.200 leden. We richten ons hierbij op de onderstaande acht hoofdthema’s, onder andere via verschillende commissies met experts uit de betreffende vakgebieden.


Lees meer over deze thema's

 

Podcast over e-commerce

Thuiswinkel Talk is de e-commercepodcast van Thuiswinkel.org. Hierin bespreken we op een luchtige manier de nieuwste e-commerceontwikkelingen uit binnen- en buitenland. Denk aan thema's als logistiek, platformen en wetgeving.

Ga naar de podcast

 

Thuiswinkel Webinars

Kennis opdoen vanuit je luie stoel, zonder reistijd en helemaal gratis. Volg de webinar live of kijk hem later terug. Met webinars kun je je kennis bijspijkeren op het moment dat het jou uitkomt! We behandelen verschillende onderwerpen zoals wetgeving, reviews, SEO en cross-border verkopen. 

Bekijk de webinars

Aantal webwinkels in Nederland

Wist je dat de meeste webwinkels fashion en non-food verkopen? Hoeveel webwinkels zijn er eigenlijk in Nederland en hoe verliep die ontwikkeling van jaar tot jaar? En welke producten of diensten zijn nog meer populair? Je leest er alles over op deze pagina. 

Ontdek hoeveel webwinkels er zijn

Blijf op de hoogte

De e-commercesector verandert razendsnel en wij houden je graag van die ontwikkelingen op de hoogte.
Wil jij niks missen? Volg ons dan via onze tweewekelijkse nieuwsbrief of dagelijks via LinkedIn. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons op LinkedIn