Marktonderzoeken

Thuiswinkel.org brengt in samenwerking met andere partijen periodiek verschillende marktonderzoeken op het gebied van e-commerce uit. Deze onderzoeken bieden een dieper inzicht in de online markt en zijn gratis toegankelijk voor onze leden en business partners.

Onderzoek 2

De e-commercemarkt is aan verandering onderhevig en om een goed beeld te kunnen blijven houden van wat er speelt, voert Thuiswinkel.org op verschillende relevante gebieden onderzoek uit. Deze onderzoeken worden in samenwerking met onafhankelijke onderzoeksbureaus en eventueel met andere partijen uit de online-retailbranche uitgevoerd. Op deze manier waarborgen we betrouwbare onderzoeksresultaten die door veel partijen gebruikt kunnen worden.

Beter inzicht in de e-commercemarkt

Inmiddels voert Thuiswinkel.org op verschillende gebieden binnen e-commerceonderzoek uit. Onderstaand een overzicht van onze onderzoeken:

Dit zijn jouw voordelen

  • Al 20 jaar betrouwbare marktcijfers over diverse e-commerceonderwerpen
  • Gebruik de benchmarks om jouw webshopprestaties te vergelijken met jouw branche en de sector in zijn geheel
  • Krijg inzicht in consumentenhouding en –gedrag met over online shoppen, duurzaamheid en veiligheid
  • Ontdek kansen voor jouw bedrijf op het gebied van nieuwe markten of technologieën
  • Gratis voor leden en business partners
Onderzoek - Man Schrijvend Achter Laptop 800 X 400

Thuiswinkel Markt Monitor

Deze benchmark biedt elk kwartaal inzicht in de status van de online consumentenmarkt, zoals de online consumentenbestedingen en aankopen (in binnen- en buitenland) en de populairste betaalmethoden en devices. Naast het rapport kunnen leden en business partners zelf via een online dashboard zelf de cijfers induiken.

Bekijk alle resultaten

Thuiswinkel Consumenten Monitor

Hoe shopt de Nederlandse consument over 5 jaar? Het onderzoek biedt inzicht in komende trends en shopgedrag in de e-commerce sector. Dit onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd onder 1.000 consumenten.

Bekijk alle resultaten

Duurzaamheidsmonitor

Wat is de publieke opinie over e-commerce en duurzaamheid? Deze monitor geeft actueel inzicht in hoe de Nederlandse consument staat ten opzichte van onderwerpen als de bereidheid om online te bestellen en het maken van duurzame keuzes hierbij.

Bekijk alle resultaten

Herkenbaarheidsonderzoek

Het Thuiswinkel Waarborg is het bekendste keurmerk voor webshops in Nederland. Onafhankelijk onderzoek door Motivaction toont aan dat 92% van de Nederlandse consumenten het keurmerklogo herkent. Daarnaast blijkt dat 76% van de ondervraagden die het keurmerk kennen dit als (zeer) betrouwbaar ervaart.

Bekijk alle resultaten

 

E-commerce Delivery Footprint Monitor

De CO2-uitstoot in de last mile voor een e-commercepakket is ten opzichte van 2018 gedaald met 56% tot gemiddeld 100 gram CO2 per pakket. Dit blijkt uit onderzoek van Thuiswinkel.org. De sector stelt zich nu als doel om de CO2-uitstoot in de last mile te reduceren met 90% in 2030.

Bekijk alle resultaten

European e-commerce rapporten

Via onze koepelvereniging E-commerce Europe deelt Thuiswinkel.org de e-commerce cijfers van heel Europa met haar leden. In het jaarlijkse rapport worden 34 landen onder de loep genomen. Het bevat een combinatie van feiten en cijfers, interviews met experts uit de sector en casestudies naar bedrijfskritische kwesties als Brexit en Covid-19.

Bekijk alle resultaten

Feestdagenonderzoek

De feestdagen aan het einde van het jaar vormen een belangrijke en hectische periode voor (web)winkeliers. Dit onderzoek biedt inzicht in de intenties en het gedrag van consumenten en de omzetgroei tijdens de feestdagen.

Bekijk alle resultaten

B2b E-commerce Markt Monitor

Hoe 'online' is de zakelijke markt? Dit onderzoek geeft in de belangrijkste cijfers en ontwikkelingen binnen de zakelijke markt en het gedrag en de voorkeuren van de zakelijke online besteller. 

Bekijk alle resultaten

Ideeën voor nieuwe onderzoeken

Thuiswinkel.org voert al op verschillende gebieden onderzoek uit binnen de e-commercemarkt, maar er zijn nog onderwerpen waarin meer inzicht verkregen zou kunnen worden. Daarom blijven wij kijken waar de behoeften van de markt en/of achterban liggen, zodat zij hier op in kan spelen via eventuele marktonderzoeken. Zou je als webwinkelier meer willen weten op een bepaald gebied, laat het ons dan weten via onderzoek@thuiswinkel.org

Samenwerking op het gebied van onderzoek

Binnen de e-commercebranche zijn er natuurlijk meerdere partijen die onderzoek laten uitvoeren. Thuiswinkel.org is altijd op zoek naar relevante partners die mee willen helpen om de status van de Nederlandse digitale markt beter in kaart te brengen. Heb je dus een interessant onderzoek op dit gebied in gedachte of al op de planning staan en wil je hierbij de samenwerking met Thuiswinkel.org aangaan? Neem dan gerust contact met ons op.

Download de laatste
Thuiswinkel Markt Monitor

Geïnteresseerden kunnen gratis de basisversie van de Thuiswinkel Markt Monitor downloaden. Leden en business partners hebben sinds 2023 gratis en exclusief toegang tot het online dashboard. Heb je vragen, mail naar onderzoek@thuiswinkel.org.

TMM Q3 2023 Cover Download Pagina

Heb je vragen
over onderzoek?

Neem contact op met onze marktonderzoeker Jolijn de Heer.  Ze helpt je graag verder. 

Jolijn 250 X 250

Sluit je aan bij
de beste webwinkels van Nederland

Webshops die lid zijn van Thuiswinkel.org ontvangen veel meer dan alleen het beste webwinkelkeurmerk van Nederland. Het is onze missie om shoppen slimmer te maken. Onze diensten helpen jou slimmer ondernemen op het gebied van Vertrouwen, Kennis, Innovatie en Invloed. Ook zetten we in op Duurzaam groeien, met onze #shopresponsible strategie stomen we jouw shop klaar voor de toekomst.

CTA dame bruine krullen wijzend vierkant