Het Acceleratieprogramma, wat houdt het in?

Het Acceleratieprogramma biedt een versneld traject van ongeveer 5 maanden om de Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering te behalen. Gedurende dit programma ontvangen de deelnemers aanvullende ondersteuning vanuit Thuiswinkel.org om de certificering succesvol te doorlopen en te verkrijgen. Deze ondersteuning omvat onder meer vraag- en antwoordsessies, workshops geleid door experts en netwerkevenementen.

Meld je aan

De Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering en het Acceleratieprogramma is voor leden van Thuiswinkel.org die producten (uitgezonderd gekoelde producten) verkopen aan consumenten.

Acceleratie Programma

Het Acceleratieprogramma

Voor webshops die al ver(der) zijn op het gebied van duurzaamheid (ook wel de 'duurzame bouwers' genoemd), bieden we een versneld programma. Zij zijn in staat om binnen 1 jaar de certificering te behalen. Het Acceleratieprogramma staat open voor leden van Thuiswinkel.org die non-foodproducten verkopen aan consumenten, zonder beperkingen op basis van bedrijfsgrootte. Het biedt ondersteuning die afgestemd is op de verschillende fases van waar jij als bedrijf bent in jouw duurzaamheidsreis. Let wel, dit programma is exclusief voor leden van Thuiswinkel.org en in 2024 gratis (t.w.v. € 2.995,-). De investering voor de Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering is € 890,- per jaar.

Wat krijg je voor deze investering nu precies terug? We hebben de voordelen van het programma hieronder op een rijtje gezet.

Met het Acceleratieprogramma krijg je...

 • Een volledig ontwikkelde duurzaamheidstrategie
 • Een verhoogde kans op het succesvol doorlopen van de Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering
 • Toegang tot tools, tips en templates om te verduurzamen
 • Persoonlijke begeleiding gedurende het programma
 • Toegang tot het netwerk van experts en collega retailers
 • Individueel gesprek met controleur tijdens certificeringstraject

En leer je over...

 • Alles rondom de duurzaamheids wet- en regelgeving, zodat jij op de hoogte bent van alles wat er speelt
 • Hoe je jouw collega’s en de keten mee krijgt op duurzaamheid
 • Veilig en verantwoord communiceren over duurzaamheid

Agenda

Ben jij geïnteresseerd in het Acceleratieprogramma? Meld je dan snel aan, we hebben slechts plaats voor 20 deelnemende bedrijven. Ben je aangemeld? Dan krijg je eerst een intake ingepland met een van onze experts en gaan we vanaf 21 mei aan de slag met het programma. Wil je hier meer over weten? Op onze eventpagina hebben we meer informatie staan over het programma.

Aankomende evenementen

 • Mer Informatie Duurzaamheidscertificering
  23
  mei

Over de Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering

Met de Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering is jouw webshop onafhankelijk gecertificeerd op 6 duurzaamheidsthema’s. Zo helpen wij e-commercebedrijven om echt stappen te zetten. En de consument kan hiermee zien wát de webshop doet aan verduurzaming. Zo zetten we een beweging in gang, om samen de e-commercesector te verduurzamen!

Deze certificering is ontwikkeld met inbreng van feedback van onze leden, in lijn met de behoeften van consumenten, en sluit naadloos aan op onze Shop Responsible-strategie.

De Duurzaamheidscertificering is een onafhankelijke certificering voor (B2C-) leden van Thuiswinkel.org die non-foodproducten aanbieden. Webshops worden gecertificeerd op wettelijke en bovenwettelijke eisen op meerdere duurzaamheidsthema’s, namelijk: duurzaamheidsstrategie, circulariteit, productaanbod, verpakken, bezorgen en retouren.

Meld je aan voor het Acceleratieprogramma

Heb jij interesse in het Acceleratieprogramma en wil je jouw bedrijf verder verduurzamen? Meld je dan snel aan en geniet van de voordelen die het programma biedt.

Bij het aanmelden voor de Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering geef je aan of je je ook aan wil melden voor het Acceleratieprogramma. 

Toekomst E Commerce

Heb jij vragen
over het acceleratieprogramma?

Neem dan contact op met onze Innovatiemanager Duurzaamheid Inge Demoed. Zij helpt jou graag verder.

CTA Inge Demoed