Thuiswinkel Reviews

Met Thuiswinkel Reviews kun je als webwinkelier op een betrouwbare manier aan (potentiële) klanten laten zien waarom zij voor jouw winkel moeten kiezen. Daarnaast krijg je via deze recensies inzicht in hoe mensen over je shop denken en kun je daar adequaat op inspelen.

Meld je aan

Reviews (1)

Reviews zijn al jaren een belangrijke factor voor consumenten en zakelijke klanten die bij een bepaalde winkel een product of dienst willen kopen. Het is daarom goed om deze zelf ook aan te bieden. Hiermee kun je jouw klanten vragen waarom zij voor jouw webshop hebben gekozen en waarom anderen dat ook zouden moeten doen. Recensies beantwoorden vragen van zoekende klanten, stellen hen gerust en laten zien dat jouw webshop een betrouwbare plek is om te winkelen.

Dit zijn jouw voordelen

 • Scherp tarief
 • Automatisch uitnodigingen versturen
 • Geverifieerde reviews
 • Reviews op Google
 • 100% eigenaar van alle data
Thuiswinkel Reviews

*Bekijk de voorwaarden van Google voor verkopersbeoordelingen om te zien wanneer de sterren zichtbaar worden.

Straal vertrouwen uit via Thuiswinkel Reviews

In samenwerking met Kiyoh, een bekende en betrouwbare aanbieder van reviews, bieden we exclusief voor leden Thuiswinkel Reviews aan. Tegen een scherp tarief (€ 12,50 voor 250 uitnodigingen per maand) kun je snel en gemakkelijk starten met het verzamelen van recensies. Wil je eerst proberen of het inzetten van reviews iets voor jou is? De eerste veertien dagen kun je de dienst gratis en vrijblijvend uitproberen.

Visitekaartje van je webshop

Met Thuiswinkel Reviews laat je zien hoe betrouwbaar je bent als webshop. Als klanten zeggen dat je betrouwbaar bent, is dat veel sterker richting potentiële kopers dan wanneer je dit zelf beweert. Vooral wanneer de feedback van je klanten ook weleens kritisch is en je daar goed op reageert, verhogen reviews de betrouwbaarheid van je webwinkel. De nieuwe bezoeker krijgt op deze manier namelijk een transparant en compleet beeld van je webshop en de service.

Ook internationale reviews

Inmiddels is het ook mogelijk om internationaal reviews te verzamelen. Als je over de grens verkoopt, kun je onder ons internationale keurmerk Shopping Secure nu ook de klanten uit andere landen uitnodigen om een review te schrijven over je webshops en/of de producten en diensten die je verkoopt. 

Wat kost Thuiswinkel Reviews?

Het basisabonnement bestaat uit 250 uitnodigingen per maand, voor € 12,50 per maand. Wanneer je hier niet genoeg aan hebt, kun je meer uitnodigingen per maand versturen. Hiervoor gelden onderstaande staffelprijzen.

Aantal uitnodigingen per maand Prijs per jaar
250 (basis) € 150
500 € 245
1.000 € 340
2.000 € 530
3.000 € 715
4.000 € 930
5.000 € 1.145
6.000 € 1.365
7.000 € 1.590
8.000 € 1.815
9.000 € 2.040
10.000 € 2.275
25.000 € 4.450
50.000 € 7.070
Meer dan 50.000 Op aanvraag

 

Download het rapport
Thuiswinkel Reviews geliefd door consument

Onafhankelijk onderzoek door Motivaction toont aan dat tweederde van de Nederlandse consumenten het belangrijk vindt dat een webshop reviews heeft. Daarnaast blijkt dat 68% van de ondervraagden die Thuiswinkel Waarborg Reviews kennen dit als (zeer) betrouwbaar ervaart. Bekijk alle resultaten.

Herkenbaarheidsonderzoek 2022 PNG

Maar liefst 80% van de consumenten laat zich beïnvloeden door reviews.

Laat zien hoe klantvriendelijk jouw webshop is met Thuiswinkel Reviews. Ze kunnen jouw concurrentiepositie verbeteren en je krijgt ook nog eens waardevolle tips. Handig toch? Wil je aan de slag met Thuiswinkel Reviews?

Vraag dan nu Thuiswinkel Reviews aan!

Bekijk hier de algemene voorwaarden van onze beoordelingsdienst

Sluit je aan bij
de beste webwinkels van Nederland

Webshops die lid zijn van Thuiswinkel.org ontvangen veel meer dan alleen het beste webwinkelkeurmerk van Nederland. Het is onze missie om shoppen slimmer te maken. Onze diensten helpen jou slimmer ondernemen op het gebied van Vertrouwen, Kennis, Innovatie en Invloed. Ook zetten we in op Duurzaam groeien, met onze #shopresponsible strategie stomen we jouw shop klaar voor de toekomst.

CTA dame bruine krullen wijzend vierkant

Veelgestelde vragen over reviews

 • Een review is een beoordeling van een klant over jouw webwinkel. De klant beoordeelt je webwinkel en het aankoopproces door het geven van cijfers en feedback. Dit cijfer kun je samen met eventuele uitgebreide feedback tonen op je website.

 • Thuiswinkel.org biedt op verschillende plekken informatie aan over haar eigen reviews (die via Kiyoh worden aangeboden), maar ook over reviews in het algemeen.

  Voor meer informatie over de Thuiswinkel Reviews verwijzen we je graag door naar de betreffende informatiepagina.

  Lees meer over Thuiswinkel Reviews voor webwinkeliers

  Ook voor onze business partners bieden we reviews aan. Meer informatie hierover vind je hier.

  Als je meer wilt weten over reviews in het algemeen, kun je terecht op onze specifieke topicpagina. Daarnaast haal je ook veel informatie over reviews uit de gratis e-learning van Thuiswinkel e-Academy.

  Bekijk de e-learning Reviews

 • Reviews spelen een grote rol in het keuzeproces van de consument; 80% van de Nederlanders laat zich beïnvloeden door klantbeoordelingen op internet en dit wordt alleen maar meer. Dit geldt ook voor de zakelijke koper, want die zijn uiteindelijk ook consument. 61% van de consumenten leest eerst een review voordat hij of zij een beslissing neemt in het aankoopproces. Reviews zijn daarom een belangrijke extra dienst voor jou als webwinkelier. Ze kunnen je concurrentiepositie verbeteren en je krijgt ook nog eens waardevolle tips om beter aan de wens van de klant te voldoen. 

  • Meer bestellingen door meer consumentenvertrouwen
  • Waardevolle feedback en tips van klanten
 • We begrijpen dat je wellicht bang bent voor negatieve beoordelingen van je webwinkel als je je klanten openlijk hun mening laat geven. Dat is echter niet nodig. Het lijkt tegenstrijdig, maar enkele negatieve beoordelingen verhoogt de betrouwbaarheid van je webshop!

  Enkele negatieve reviews leiden tot meer betrouwbaarheid

  Uit onderzoek van Reevoo blijkt onder meer het volgende: 

  • Wanneer enkel positieve reviews worden getoond, wantrouwt 95% van de consumenten de reviews.
  • De toevoeging van enkele negatieve(re) reviews leidt bij 68% van de consumenten tot meer vertrouwen in de reviews .
  • Consumenten die zoeken naar negatieve reacties, besteden ongeveer vijf keer meer tijd op een website en bekijken gemiddeld meer pagina's op die website.
  • De conversieratio van consumenten die negatieve reviews zoeken, is 67% hoger dan die van andere consumenten.

  Volgens Reevoo reageren consumenten als volgt op slechte recensies: 

  • De openheid van de webwinkel wordt gewaardeerd. Hierdoor vertrouwen zij erop dat ze alle relevante informatie krijgen om een weloverwogen beslissing te maken. 
  • Ze zijn het niet altijd eens met de slechte reviews; consumenten vinden regelmatig van andere consumenten dat ze zeuren.
  • Zij kijken naar het totaalbeeld en zien een slechte beoordeling nooit als een op zichzelf staand iets.
  • Een gebrek aan negatieve reviews wordt verdacht gevonden. Ze denken dan dat de webwinkel bewust negatieve reacties filtert.

  Kans voor verbetering 

  Verder raden wij je aan om eventuele negatieve reviews te zien als een kans om je webwinkel verder te verbeteren. Het biedt je een uitstekende manier om meer te weten te komen over de wensen van je klanten, zodat je jouw producten en dienstverlening hier beter op kunt laten aansluiten.

  Onvoldoendes worden niet gelijk getoond

  Ontvang je een onvoldoende van een consument via Thuiswinkel Reviews, dan wordt deze beoordeling de eerste 14 dagen niet gepubliceerd. Dit geeft je de mogelijkheid om contact om te nemen met de klant om tot een oplossing of uitleg te komen. De klant kan op basis hiervan binnen 30 dagen nog besluiten zijn oordeel bij te stellen of te verwijderen.

  Kom je er niet uit met de klant of laat deze niets van zich horen? Dan kun je altijd nog als webwinkel een reactie bij de beoordeling schrijven. Zo is jouw kant van het verhaal ook zichtbaar.

 • Stuur het verzoek zo snel mogelijk nadat de klant de bestelling heeft ontvangen. Idealiter één dag later. De aankoop zit dan nog vers in het geheugen en dat vergroot de kans op invullen.