Strategie en standpunten

Thuiswinkel.org is de belangenbehartiger van de Nederlandse digital commercebranche. We maken ons in Den Haag en Brussel sterk voor de rechten en belangen van webwinkels en andere stakeholders.

Strategie 800 X 400

Gezamenlijk vertegenwoordigen de webwinkels die bij Thuiswinkel.org zijn aangesloten zo’n 75% van alle online consumentenbestedingen in Nederland. Hiermee hebben wij een sterke lobbypositie en zijn onze beleidsadviseurs een goede gesprekspartner voor beleidsmakers en politieke beslissers. Ons doel is om hen goed te informeren over de belangrijkste e-commerce-ontwikkelingen en om ze, waar nodig, bij de les te houden. We richten ons hierbij op verschillende hoofdthema’s, onder andere via verschillende commissies met experts uit de betreffende vakgebieden.

Onze strategie

Iedereen zit met dezelfde vraag. Wat is slim? De kansen voor ondernemers ontwikkelen zich net zo snel als de behoeftes van consumenten. In een wereld die razendsnel verandert moeten we én willen we samen groeien naar een veiligere, duurzamere en innovatievere toekomst. Onze nieuwe strategie sluit aan bij deze maatschappelijke ontwikkeling. We willen onze achterban inspireren, faciliteren en mobiliseren met kennis, inzichten en tools. Alleen zo nemen we gezamenlijk onze verantwoordelijkheid, minimaliseren we de impact van cyberrisico’s & online fraude en zorgen we voor verantwoord ondernemerschap met oog voor het milieu. Zo maken we shoppen slimmer!

Wat zijn onze standpunten?

  • We vertegenwoordigen de belangen van de sector in Den Haag en Brussel
  • We pleiten voor een gelijk speelveld in heel Europa
  • We vragen een verlaging van de regeldruk
  • We vragen om een haalbaar beleid
  • We vragen financiele prikkels om als sector te kunnen blijven innoveren

Sluit je aan bij Thuiswinkel.org, zodat onze stem nog groter wordt

Lid worden van een belangenvereniging is niet alleen een teken van betrokkenheid bij de sector, maar ook van strategisch belang om gezamenlijk de positie van webwinkels te versterken. Hoe groter en breder onze achterban, hoe meer impact we kunnen maken in politiek Den Haag. We bieden een groot en exclusief netwerk, waarin we samenwerken aan de uitdagingen van deze tijd

Sluit je aan bij
de beste webwinkels van Nederland

Webshops die lid zijn van Thuiswinkel.org ontvangen veel meer dan alleen het beste webwinkelkeurmerk van Nederland. Het is onze missie om shoppen slimmer te maken. Onze diensten helpen jou slimmer ondernemen op het gebied van Vertrouwen, Kennis, Innovatie en Invloed. Ook zetten we in op Duurzaam groeien, met onze #shopresponsible strategie stomen we jouw shop klaar voor de toekomst.

CTA dame bruine krullen wijzend vierkant