Wat is Thuiswinkel Waarborg?

Thuiswinkel Waarborg is het meest bekende én meest kwalitatieve keurmerk voor online winkelen. Inmiddels hebben meer dan 2.200 webwinkels zich bij ons aangesloten, waaronder bol.com, Coolblue en Wehkamp. 

Thuiswinkel Waarborg

De 10 zekerheden van Thuiswinkel Waarborg

Je kunt erop rekenen dat webshops met het Thuiswinkel Waarborg veilige shops zijn die eerlijk handelen. Ze doorlopen aan strenge certificering op het gebied van wet- en regelgeving, veiligheid en financiële stabiliteit. 

  • Helder aanbod: elk(e) product en dienst heeft een duidelijke omschrijving die overeenkomt met de werkelijkheid.
  • Overzichtelijk bestelproces: het bestelproces verloopt via eenduidige stappen. Het is duidelijk wat je bestelt voordat je een aankoopverplichting aangaat en je krijgt nog een kans om je bestelling te corrigeren vóór je hem plaatst.
  • Prijzen zijn duidelijk: je wordt goed geïnformeerd over alle eventuele bijkomende kosten, zoals verzend-, betaal-, polis- of administratiekosten. Dus geen onaangename kosten achteraf. 
  • Je weet bij wie je winkelt: de contact- en vestigingsgegevens zijn gecontroleerd en staan duidelijk op het Thuiswinkel Waarborg-certificaat.
  • Veilige betaalomgeving: wanneer je een betaling doet in de webshop, verloopt dit proces via een beveiligde verbinding met een SSL-certificaat.
  • Zorgvuldige omgang met je persoonsgegevens: onze leden hebben een maximale inspanningsverplichting om te zorgen voor veilig transport, veilige verwerking en veilige opslag van persoonsgegevens. Bovendien kun je je eenvoudig afmelden voor commerciële e-mails. 
  • Bedenktijd van minimaal 14 dagen: het Thuiswinkel Waarborg garandeert dat leden de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen naleven. Lees wat je kunt doen in de bedenktijd en welke uitzonderingen er in de wet zijn.
  • Producten (deels) achteraf betalen: je krijgt de mogelijkheid om een deel van het aankoopbedrag achteraf of bij aflevering te betalen. 
  • Gedegen klachtenbemiddeling en onafhankelijke geschillencommissie: Heb je ondanks deze zekerheden toch een klacht? Meld het direct bij de webshop of dien je klacht in. Kom je samen niet tot een oplossing? Dan helpt Thuiswinkel.org je gratis verder met klachtenbemiddeling. Als je hierna nog niet tevreden bent, kun je een geschil indienen bij de onafhankelijke Geschillencommissie Thuiswinkel. Bekijk hier de procedure van de Geschillencommissie
  • Beveiliging van persoonsgegevens: Veiligheid is een belangrijk thema voor webwinkels en hun klanten, zeker als het om persoonsgegevens gaat. Thuiswinkel.org neemt haar verantwoordelijkheid door webwinkels regelmatig te informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid. Daarnaast worden leden getoetst op de veiligheid van persoonsgegevens en gescreend op veel voorkomende kwetsbaarheden. De veiligheid van webwinkels is echter altijd een momentopname. De Veiligheid en beveiliging van webwinkels is daarom op de eerste plaats de verantwoordelijkheid van webwinkels zelf. Het Thuiswinkel Waarborg biedt geen garantie voor 100% veilige webwinkels, maar we helpen leden wel om hun webwinkels veilig te maken.

Zoek binnen leden