Gratis juridisch advies

Het is voor webshops lastig om van alle wetten en regels op de hoogte te zijn en om hieraan te voldoen. Bij Thuiswinkel.org nemen we die klus graag voor jou uit handen. 

Juridisch Advies 800 X 400 (1)

Leden van Thuiswinkel.org hebben namelijk recht op gratis juridisch advies van onze juristen. In de dagelijkse praktijk kun je namelijk situaties tegenkomen die vragen oproepen. Met de ruime ervaring van onze juristen in de (e-commerce) wet- en regelgeving kunnen onze juristen jou gratis helpen met juridisch advies. Ook als het een juridisch onderwerp betreft dat misschien niet zo voor de hand liggend is, gaan ze graag met je in gesprek. Daarnaast wordt er tijdens de (her)certificering jaarlijks gecheckt of jouw webwinkel voldoet aan de wet- en regelgeving.

Dit zijn jouw voordelen

Onze juristen geven je gratis advies over:

  • Consumentenrecht
  • Algemene voorwaarden
  • Privacywet en AVG
  • De certificering van Thuiswinkel.org
  • Klachten, geschillen en de Geschillencommissie Thuiswinkel
  • Algemene juridische problemen of vragen

Neem contact op

Juridisch Advies 800 X 400

Daarnaast kunnen we je helpen met vragen over de privacywet, geschilbeslechting, (aanvullende) algemene voorwaarden, oneerlijke handelspraktijk, productaansprakelijkheid, verkoop/levering van diensten en digitale inhoud, reisovereenkomst, privacy en bescherming persoonsgegevens, privaatrecht (algemeen verbintenissenrecht en vermogensrecht), wet koop op afstand, telecommunicatiewet, wet bescherming persoonsgegevens, cookiewetgeving, Nederlandse Reclame Code, intellectueel eigendomsrechten en andere zaken.

Voor heel specifieke vragen op het gebied van ict & recht, privacy, intellectuele eigendom, arbeidsrecht en security hebben wij een unieke samenwerking met ICTRecht. Leden van Thuiswinkel.org krijgen namelijk toegang tot de juridische helpdesk van ICTRecht voor ondersteuning bij alle juridische vraagstukken op het gebied van ict & recht, privacy, intellectuele eigendom, arbeidsrecht en security. De samenwerking tussen Thuiswinkel.org en ICTRecht biedt leden van Thuiswinkel.org de juiste ondersteuning om hun webshop optimaal te beschermen tegen juridische risico’s en geschillen. Heb je vragen over de Thuiswinkel Waarborg-certificering? Dan staan de juristen van Thuiswinkel.org uiteraard kosteloos voor je klaar.

Thuiswinkel Privacytool

Als eigenaar van een webwinkel wil je natuurlijk aan de nieuwste wetten voldoen en dat je (potentiële) klanten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens op de juiste manier worden verwerkt. Daarom heeft Thuiswinkel.org in samenwerking met ICTRecht en PrivacyBlox de Thuiswinkel Privacytool ontwikkeld: een hulpmiddel voor leden waarmee jij zelfstandig de privacywetgeving kunt toepassen. Let op: deze Privacytool is exclusief en gratis beschikbaar voor onze leden. 

Check de veelgestelde vragen

Op onze pagina Wet- en Regelgeving vind je de veelgestelde vragen én bijbehorende antwoorden over de Wet Koop op Afstand en jouw rechten en plichten als webwinkelier. Mis je informatie? Laat het ons weten via juridisch@thuiswinkel.org, dan helpen we je verder.

Wat zeggen onze leden hierover?

Het lidmaatschap biedt ons meerdere voordelen waarvan we regelmatig gebruikmaken, zoals toegang tot juridisch advies. De hercertificeringen bieden niet alleen zekerheid voor de consument, maar is voor ons ook een terugkerend moment waarop we alle service content extra doorlopen.
- Angela Haneveer, Xenos
Angela Haneveer 500X 400

Heb jij vragen over
wet- en regelgeving?

Neem dan contact op met onze jurist Vincent. Hij helpt jou graag verder.

Vincent Romviel
Vincent Romviel 250x250

Sluit je aan bij
de beste webwinkels van Nederland

Webshops die lid zijn van Thuiswinkel.org ontvangen veel meer dan alleen het beste webwinkelkeurmerk van Nederland. Het is onze missie om shoppen slimmer te maken. Onze diensten helpen jou slimmer ondernemen op het gebied van Vertrouwen, Kennis, Innovatie en Invloed. Ook zetten we in op Duurzaam groeien, met onze #shopresponsible strategie stomen we jouw shop klaar voor de toekomst.

CTA dame bruine krullen wijzend vierkant