19 februari 2019

In een tijd van digitalisering blijft Findio menselijk

geld op toetsenbord

Als kredietverstrekker lijken ze misschien een vreemde eend in de bijt in het ledenbestand van Thuiswinkel.org. Toch kent het lidmaatschap veel toegevoegde waarde voor een bedrijf als Findio. Het is heel mooi om lid te zijn van een vereniging als Thuiswinkel.org, die in heel Nederland bekend is en een bepaalde standaard voor betrouwbaarheid biedt”, aldus Paul Euler, Manager E-Business bij Findio. We spraken met hem onder andere ook nog over zijn organisatie, hun toekomstplannen en de belangrijkste trends binnen hun vakgebied.

Findio is drie jaar geleden opgezet, als het directe merk binnen Crédit Agricole Consumer Finance Nederland. “Onze propositie is simple & smart”, vertelt Paul. “Of met andere woorden, wij willen de klant op de meest simpele manier van een verantwoorde lening voorzien.”

De lancering was een spannend moment, aldus Paul. “We vroegen ons vooral af of onze propositie en website wel aan de verwachtingen en wensen uit de markt gingen voldoen. Als ik kijk waar we vandaag staan met Findio en onze hoge klanttevredenheid, laat dat wel zien dat we er goed aan hebben gedaan om deze dienst in de markt te zetten. Ik ben hier bijzonder trots op, ook omdat ik vanaf het begon bij Findio betrokken ben geweest. Aanvankelijk vanuit een marketingrol binnen het moederbedrijf, maar al snel maakte ik de stap naar dit directe kanaal en inmiddels mag ik mezelf manager van de e-businessafdeling noemen.”

Luisteren is goud

“Wat ik zo mooi vind aan het team van Findio, is dat elke medewerker dit directe kanaal ervaart als zijn eigen bedrijf”, vervolgt Paul. “Iedereen zet zich dus voor de volle 100% in voor de klant, wat je ook terugziet in de service die wij bieden. Wij zijn hier samen echt bezig voor onze klanten. Op deze manier kunnen we onszelf ook blijven verbeteren, want de meeste optimalisaties komen van onze klanten en medewerkers aan de telefoon. Wij moeten goed luisteren naar wat onze klanten en medewerkers nodig hebben en deze punten continu verbeteren en oplossingen hiervoor creëren Luisteren is uiteindelijk ook iets wat veel mensen niet meer (goed genoeg) doen. Maar uiteindelijk bereik je daar wel twee belangrijke dingen mee: je kunt gebruikmaken van een oneindige schat aan ideeën en je toont respect naar je klanten omdat je serieus met hun opmerking omgaat.”

Dat deze aanpak en focus op een menselijke dienstverlening aanslaat bij de klanten, blijkt wel uit de reviews die zij achterlaten op de website. In totaal waarderen zij Findio met een uitstekende 9,4, iets waar Paul dan ook zeer blij mee is. Al blijven hij en zijn team natuurlijk een nog hoger cijfer nastreven.

Om dit voor elkaar te krijgen, blijft Findio kijken naar manieren waarop zij hun dienstverlening kunnen uitbreiden en/of verbeteren. Een goed voorbeeld hiervan zijn hun plannen om zich naast het directe kanaal meer te richten op point-of-sale-mogelijkheden en vooral in de automotive- en retailmarkt. “Luisterend naar de wensen van autodealers, retailers en klanten willen we oplossingen bieden die perfect inspelen op hun behoeften en tegelijk voldoet aan de regelgeving en verwachtingen van onze klanten en business partners. Wij hebben al aardig wat ideeën en feedback op kunnen halen, maar nu moeten wij deze nog in de vorm van goede oplossingen realiseren”, legt Paul uit.

Houd menselijk contact mogelijk

Gevraagd naar de belangrijkste e-commercetrends, antwoordt Paul: “Engagement! Hiermee bedoel ik relevante producten en diensten op het juiste moment aan je klanten aanbieden. Onze automotive- en retailproposities passen hier perfect in; wij willen op deze gebieden op het moment dat het ertoe doet aanwezig zijn met de juiste oplossingen. Daarnaast zie ik steeds meer automatisering en digitalisering van processen, ook bij ons. Op zich geen verkeerde ontwikkeling, maar ik vind wel dat we hier voorzichtig mee om moeten blijven gaan en doordachte beslissingen moeten nemen. Automatisering is namelijk niet altijd het antwoord. Naar mijn mening moet de klantenservice niet alleen digitaal via de website gaan. Klanten moeten ons ook kunnen bellen als ze dat willen. Dus ook in een tijd van extreme digitalisatie blijven wij de menselijke kant van zakendoen in de gaten houden.”

Groot retailernetwerk

Ondanks het feit dat Findio geen standaardwebwinkel is, biedt het lidmaatschap van Thuiswinkel.org ze meer dan voldoende voordelen. “Behalve van de genoemde betrouwbaarheid maken we ook dankbaar gebruik van het grote netwerk van retailers en andere relaties dat Thuiswinkel.org heeft opgebouwd. En de jaarlijkse hercertificering is heel waardevol voor ons. Hierdoor worden wij op een positieve manier ‘gedwongen’ om met belangrijke zaken als regelgeving en security bezig te zijn.”

Paul is ten slotte ook bijzonder te spreken over het brede aanbod van juridisch advies en kennis over online regelgeving. “Waar wij vooral experts in zijn is inderdaad de regelgeving binnen de financiële sector. De expertise van Thuiswinkel omtrent online biedt hierin voor ons hulp en is een goede sparringpartner hiervoor”, besluit Paul.

Wil jij meer vertrouwen en een hogere conversie?

Lid zijn van Thuiswinkel.org heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Meer conversie door Thuiswinkel Waarborg-logo op je webshop.
  • Vertrouwen van consumenten door Thuiswinkel Waarborg Reviews.
  • Gratis hulp en ondersteuning op juridisch gebied (tools, tips en vraagbaak).
  • Wij komen op voor jouw belangen in Den Haag en Brussel.
  • Gratis of met korting toegang tot ons netwerk, kennis, events, onderzoeksrapporten en meer.

Bekijk de rest van de voordelen ofWord meteen lid