5 november 2018

Mag je online vuurwerk verkopen? (Checklist)

twee mensen kijken naar vuurwerk

De feestdagen staan voor de deur en dus wordt er weer druk georiënteerd op vuurwerk. Ook online. Wist je dat je als webshop wel vuurwerk mag verkopen, maar niet mag verzenden? We geven je graag tips over de online verkoop van vuurwerk.

Als webwinkel mag je legaal vuurwerk verkopen, zolang je je klanten de bestelling maar laat afhalen. Je mag vuurwerk in geen enkel geval thuisbezorgen. Dat is gevaarlijk voor de post en het distributiecentrum en dus verboden. Dit geldt niet alleen voor zwaar vuurwerk, maar ook voor categorie 1-vuurwerk (zoals sterretjes en knalerwten).

Wil jij als webshop vuurwerk verkopen? Dan mag je het aanbieden, als het vuurwerk maar in een fysieke vestiging opgehaald wordt. Vuurwerk kan opgehaald worden op 29, 30 en 31 december bij een Nederlandse erkende vuurwerkwinkel.

Let bij de verkoop van vuurwerk op de volgende zaken:

  1. Zorg dat je in je webshop alleen maar legaal vuurwerk verkoopt.
  2. Geef de koper als enige optie om het vuurwerk op te halen in een vestiging van een Nederlandse erkende vuurwerkwinkel.
  3. Het vuurwerk kan alleen op 29, 30 en 31 december opgehaald worden.
  4. Check in deze lijst van elk gerelateerd artikel of het onder vuurwerk valt.
  5. Controleer in de vestiging altijd of degene die het vuurwerk komt ophalen de juiste leeftijd heeft.

Wil je vuurwerk online bestellen? 

Helaas wordt er steeds vaker vuurwerk besteld bij webshops uit onder andere Oost-Europa. Deze webshops verzenden het vuurwerk per post, wat levensgevaarlijk is. Het bezitten van dit zware vuurwerk is strafbaar en je kunt er flinke straffen voor krijgen. Zorg dus dat je je legale vuurwerk bij gerenommeerde Nederlandse webshops bestelt en je vuurwerk netjes in de winkel afhaalt.

Lees meer over online vuurwerk bestellen