Hoe start je makkelijk en snel met Click & Collect?

Gepubliceerd op: 4 februari 2021
Bijgewerkt op: 18 november 2021
Geschreven door
Click & Collect 800 X 400

Vanaf 10 februari 2021 mogen niet-essentiële winkels in Nederland beperkt weer open. Consumenten kunnen online een bestelling doen en deze vervolgens binnen een vooraf bepaald tijdslot bij je winkel ophalen. Om dit goed te regelen zijn er een aantal zaken waar de winkelier rekening mee moet houden. Samen met onze partners Myshop.com en CCV leggen we je uit hoe je dit slim en veilig aanpakt.

Hoe ga je om met een tijdslot?

Wanneer een consument online een bestelling plaatst, mag het pakketje pas op zijn vroegst vier uur later worden opgehaald om funshopping te voorkomen, aldus Mark Rutte in de persconferentie. Je moet dus met een aantal zaken rekening houden.

Je wilt niet dat iedereen tussen 14.00 en 14.30 langskomt. Je kunt als winkelier zelf handmatig een tijdslot toekennen per bestelling, maar je kunt ook een click & collect-systeem integreren in je webshop. Als winkelier kun je openingstijden bepalen, maar ook de bandbreedte van het tijdslot bepalen, de minimum lead-time selecteren (in dit geval vier uur) en een maximum aantal klanten per slot laten reserveren. Zo’n click & collect-verzendmethode moet dan wel voor het gebruikte webshopplatform beschikbaar zijn. Onze partner CCV biedt dit als standaard onderdeel van hun Click & Collect-oplossing. De tijdssloten zijn volledig in te richten en te definiëren om goederen af te laten halen. Uniek hierin is dat ook de tijdsloten afgestemd kunnen worden op de beschikbare capaciteit.

Meer tips voor click & collect

  1. Zet alle bestelde artikelen op een eenvoudig terug te vinden manier weg, bijvoorbeeld op ordernummer (consument neemt bestelbevestiging ten slotte mee) of op achternaam.
  2. Bedenk van tevoren welke informatie je nodig hebt om te weten welk pakketje voor welke klant is. Wil je de orderbevestiging zien, of is een ordernummer voldoende? Houd ook goed in de gaten welke bestellingen wel en niet betaald zijn.
  3. De overheid raadt aan om consumenten zoveel mogelijk thuis vooraf, achteraf of contactloos bij het afhalen te laten betalen. Heb je al een webshop? Dan kun je beiden aanbieden en klanten vragen om vooraf te betalen. Dat scheelt je administratieve lasten bij het afhalen.
    Heb je nog geen webshop? Dan is het contactloos betalen een mooie optie, omdat je binnen no-time een webshop kunt opzetten zonder een betaaldienst-onboardingproces te hoeven doorlopen. De tip van Myshop is om het in de click&collect-periode simpel te houden en de klant contactloos bij het ophalen te laten afrekenen.
  4. Zorg ervoor dat de bestelbevestiging alle informatie bevat en die duidelijk laat zien. Zeker ook het afgesproken tijdslot, omdat die in deze situatie essentieel is.
  5. Zorg ervoor dat alle bestelde artikelen klaar staan, maar pak ze nog niet in. Zo kan de consument zien of de bestelling compleet is en klopt.

Click & Collect implementeren met CCV of Myshop

Aanbieding Myshop

Zij bieden gratis voor 12 maanden een webshop: https://www.myshop.com/actie2021. Verder werken ze momenteel hard aan het click&collect-systeem dat voor 10 februari klaar zal zijn en je dus direct kunt integreren.

Aanbieding CCV

Start je in deze periode een webshop naast jouw fysieke winkel, dan is het gebruik van de CCV Shop software de eerste drie maanden volledig kosteloos! Met onze oplossing is het haalbaar binnen 24 uur volledig operationeel te zijn, ook is hulp bij het inrichten van de webshop mogelijk. Enthousiast? Starten kan ieder moment van de dag en heel eenvoudig via https://www.ccvshop.nl/combineer-winkel-met-webshop

Onderwerpen

Heb je vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact op met onze expert.

Marcel Ambriola
Marcel Ambriola 320X320

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp