Verpakken

De juiste verpakking is onmisbaar om pakketjes zonder beschadiging bij de consument thuis te bezorgen. Toch valt er nog veel te verbeteren met betrekking tot de verzendverpakkingen, want er wordt nog steeds (te) veel lucht verstuurd. Consumenten ergeren zich aan de hoeveelheid verpakkingsmateriaal en in sommige gevallen kun je je afvragen in hoeverre een verpakking überhaupt nog wel nodig is.

Pakketten

Duurzaam verpakken is één van de speerpunten waar we met de sector aan werken. Een goede verpakking is nodig om producten goed te beschermen. Die verpakkingen moeten vervolgens een zo klein mogelijke impact op het milieu achterlaten. Daarom heeft Thuiswinkel.org samen met de sector een nieuw Brancheverduurzamingsplan Verpakken opgesteld voor 2019-2022.

Deze plannen zijn een vervolg op het brancheverduurzamingsplan 2015-2018. In die periode heeft de sector al grote stappen gezet, met name in het verduurzamen van de verpakkingsmaterialen. De afgelopen jaren is de hoeveelheid gerecycled materiaal in verpakkingen flink toegenomen. Ook wordt er meer gebruik gemaakt van retourstrips op verzendzakken, waardoor er geen extra materiaal toegevoegd hoeft te worden om een bestelling terug te sturen. Er zijn nog stappen te maken op het gebied van luchtreductie en het weglaten van de omverpakking en opvulmateriaal. Daarom stellen we elke drie jaar doelen op met de sector en geven we invulling aan die doelen met een Handleiding Duurzaam Verpakken en de e-learning Verpakken.

Meer weten over wet- en regelgeving op ons afkomt?

Ga naar de wetgevingsagenda

Feiten en fabels over e-commerce

Maar hoe zit het eigenlijk met onze sector? Hoe groen zijn we en wat gebeurt er eigenlijk met de retouren? Is online winkelen duurzamer dan fysiek winkelen? 

Hier lees je de antwoorden   

Alle artikelen in Verpakken

Filter op

Artikelsoort