Internationale marktplaatsen

Internationale marktplaatsen

Internationale marktplaatsen als Amazon en Alibaba zitten in de lift en deze trend zet zich de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid door. Dit blijkt uit de imponerende omzetgroei en de opbrengsten uit de verkopen die deze marktplaatsen faciliteren. Met hun enorme platformen bieden deze marktplaatsen webwinkels en retailers kansen, maar ook concrete uitdagingen. Om hier beter zicht op te krijgen heeft de Ecommerce Foundation in samenwerking met Thuiswinkel.org onderzoek gedaan naar de rol van marktplaatsen.

Strategische input voor het omgaan met internationale online marktplaatsen

Dit onderzoek geeft inzichten van mede-retailers, advies en input voor het vormen van een eigen strategie.“Met het ‘Rise of the Global Market Places’-onderzoek wil de Ecommerce Foundation retailers helpen bij het bepalen van hun strategie voor het succesvol zakendoen in een wereld waarin online marktplaatsen een nieuwe dominante speler zijn,” zegt professor Jorij Abraham, Managing Director van de Ecommerce Foundation.

300 retailers en retailconsultants bevraagd 

Prof. Abraham voerde het onderzoek uit in samenwerking met prof. Kitty Koelemeijer van Nyenrode Business Universiteit. “Onze online vragenlijst, die bestond uit vragen en stellingen over de invloed van marktplaatsen, is ingevuld door bijna 300 retailers en retailconsultants. Daarnaast heeft de Ecommerce Foundation meer dan 30 diepte-interviews gehouden met personen uit het hoger management van vooraanstaande bedrijven van over de hele wereld. Bedrijven die deelnamen, waren onder andere Staples (VS), Bugaboo (Nederland), COOP (Denemarken), 3Suisses (Zwitserland), Beate Ushe (Duitsland), Husqvarna (Zweden) en Vente-privee (Frankrijk), evenals belangrijke marktplaatsen zoals eBay en Google.”

Lees een uitgebreide samenvatting van het onderzoek of download het rapport.