Ondernemers- en consumentenorganisaties bezorgd over onveilige en oneerlijke handelspraktijken

Gepubliceerd op: 11 juli 2024
Bijgewerkt op: 11 juli 2024
Kopen Op Een Platform

Gisteren uitten verschillende ondernemers- en consumentenorganisaties hun zorgen in o.a. een brief aan de Minister van Economische Zaken over de oneerlijke handelspraktijken van spelers van buiten de EU die zich op de Europese consument richten, met name Aziatische platforms. Zowel de Consumentenbond als Modint, Raad Nederlandse Detailhandel, INretail, Techniek Nederland en MVO Nederland ondertekenden de brief.

Deze nieuwe spelers betreden in rap tempo de Europese markt, onder meer te zien aan de verschuiving in bestedingen door Nederlandse consumenten. Door gebrek aan handhaving komen er veel producten op de markt waarbij de productveiligheid, privacy en -duurzaamheid in het geding zijn en consumenten worden misleid. Bovendien legt oneerlijke concurrentie een dusdanige druk op Europese bedrijven dat het de bestaanszekerheid aantast.

Het is van belang versneld in te zetten op consumentenbescherming en een gelijk speelveld en eerlijke concurrentie voor ondernemers. De samenwerkende organisaties roepen het kabinet daarom op om via efficiënte en gecoördineerde handhaving scherper op te treden tegen de zorgelijke handelspraktijken van buitenaf.

Een uitgebreide toelichting staat hieronder in onze brief aan de Minister van Economische Zaken Dirk Beljaarts.

Please to view this content.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp