ShoppingTomorrow Bluepaper - Selling Succesfully on Marketplaces

Gepubliceerd op: 13 oktober 2022
Bijgewerkt op: 13 oktober 2022
Selling Successfully On Marketplaces

Verkopen via marketplaces is niet meer weg te denken uit de e-commerce-wereld. En terecht: deze verkoopmethode biedt volop kansen. Met deze bluepaper geeft de ShoppingTomorrow-expertgroep 'Selling Successfully on Marketplaces', met 10XCREW als voorzitter en bol.com en Channel Engine als hosts, je adviezen om zoveel mogelijk te halen uit het verkopen via marketplaces.

De experts doen dit aan de hand van vijf thema’s, waarbij ze per thema inzoomen op vier mogelijke (groei)fases van je onderneming in relatie tot verkopen op marketplaces: beginner (crawl), gevorderde (walk), professional (run) of expert (fly). Een beginner heeft andere uitdagingen dan een verder gevorderde onderneming. Natuurlijk zit hier geen keiharde scheidslijn in en lopen deze fases in de praktijk in elkaar over. Haal de adviezen eruit die voor jou relevant en waardevol zijn.

Takeaways uit deze bluepaper

  1. Het verkopen via marketplaces kun je onderverdelen in verschillende focusgebieden: strategie, logistiek, automatisering, conversie en traffic.
  2. Je onderneming bevindt zich voor deze vijf focusgebieden in een bepaalde fase: beginner (crawl), gevorderde (walk), professional (run) en expert (fly).
  3. Ieder van de vijf focusgebieden heeft andere kenmerken en door te maken ontwikkelingen van beginner (crawl) naar expert (fly). Bekijk welke gebieden en fases voor jouw onderneming het meest
    relevant zijn en haal de adviezen eruit die voor jou waardevol zijn.

Downloads

  • ShoppingTomorrow Bluepaper - Selling Succesfully on Marketplaces

    Geschreven door een expertgroep o.l.v. 10XCREW, bol.com en Channel Engine.

Onderwerpen

Deel deze download

Recente artikelen over dit onderwerp