Internationaal ondernemen

Met een internetpenetratie van 95% en 13,2 miljoen e-shoppers in 2016 is de markt in Nederland verzadigd te noemen. In het eerste kwartaal van 2017 viel voor het eerst in jaren zelfs een minimale daling van amper 1% te noteren in het aantal online shoppers. Het is voor Nederlandse bedrijven daarom zaak om ook over de grenzen te kijken naar geschikte afzetmarkten. Sterker nog, volgens de expertgroep Cross-border (E-)commerce van onderzoeksplatform ShoppingTomorrow is het voor Nederlandse bedrijven zelfs noodzakelijk om cross-border te gaan.

Cross-border e-commerce kan dus zeker grote voordelen hebben voor (web)winkels in Nederland, maar hiervoor moeten natuurlijk nog wel wat obstakels en uitdagingen worden overwonnen. Wil jij de stap gaan wagen? Bereid je dan goed voor. Wij helpen je hierbij graag een stapje verder. 

Bekijk de Cross-Border E-commerce Checklist

Internationaal keurmerk voor webwinkels

Thuiswinkel.org heeft samen met Ecommerce Europe een pan-Europees keurmerk gelanceerd. Het Ecommerce Europe Trustmark heeft als doel cross-borderdrempels te verlagen. Het keurmerk wordt gratis en exclusief aangeboden aan de leden van Thuiswinkel.org. Download het Ecommerce Europe Trustmark via Mijn Account of word lid!
Ecommerce Europe Trustmark logo

Do’s en don’ts voor e-commerce in het buitenland

Verdiep je goed in het land waarin je zaken wilt gaan doen. Op de website van Ecommerce Europe kun je bijvoorbeeld de e-commercefacts & figures per land bekijken. Leden van Thuiswinkel.org kunnen de volledige rapporten gratis downloaden via Mijn Account. Handig!


Cross-Border Bootcamp

22 Nederlandse e-commerce-experts slaan de handen ineen om Werkaandemuur.nl, Ukje en Body & Fit voor te bereiden op hun stap naar het buitenland. De expertgroep Cross Border (E-)Commerce van onderzoeksplatform ShoppingTomorrow stoomt ze in zes maanden klaar om hun cross-border droom te verwezenlijken. Lees de blogs op www.cross-border-bootcamp.com.

Cross-Border Bootcamp logo

 

 

Cross Border Webshop Register

Thuiswinkel.org werkt met een aantal andere e-commerceverenigingen samen in Ecommerce Europe. Waarom? Om jou verder te helpen, bijvoorbeeld door internationale belangenbehartiging, het publiceren van onderzoeksrapporten en het organiseren van internationale evenementen. Wist je dat Ecommerce Europe ook een gratis Cross Border Webshop Register heeft?
Ecommerce Europe logo

Hulp nodig bij ondernemen in het buitenland?

Onze business partners helpen je graag met cross borderverkopen. Bekijk in onze business partnerlijst wie je kunnen helpen.

 

Logo Thuiswinkel Business Partner