E-learning: E-commerce naar het Verenigd Koninkrijk

Gepubliceerd op: 7 november 2023
Bijgewerkt op: 7 november 2023
Cross Border UK 800X400
e-Academy

Het VK biedt je merk en/of webshop volop kansen om de online verkopen en omzet te laten groeien. In deze e-learning leer je waarom de Britse markt zo kansrijk is en met welke strategieën je de markt kunt betreden om die kansen te verzilveren.

Door de Brexit vraagt het VK om een specifieke aanpak in vergelijking tot andere Europese landen. Er gelden immers afwijkende btw-regels, invoerrechten en heffingen en dat brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe zorg je ervoor dat je compliant bent met de Britse wet- en regelgeving? Wat zijn de kansen van de Britse markt en hoe ga je de uitdagingen aan? In deze e-learning krijg je de handvatten om het VK succesvol te betreden.

Waarom cross-border verkopen in het Verenigd Koninkrijk?

Met ruim 67 miljoen inwoners, bijna 50 miljoen online shoppers en een e-commerce-omzet van 106 miljard Britse pond (2022) is het Verenigd Koninkrijk (VK) de grootste e-commercemarkt van Europa. En ook cross-border e-commerce is populair onder de Britten; 36% van alle online shoppers koopt bij een buitenlandse webshop. Daarmee biedt het VK enorme groeikansen voor je merk of webshop en is het absoluut de moeite waard om de stap naar de Britse markt te zetten.

Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

Volg de e-learning​ of bekijk hier al onze e-learnings.​

Onderwerpen

Deel deze video

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Vijf redenen waarom een duurzaamheidsstrategie onmisbaar is

  Gepubliceerd op 13 mei 2024
  Kennisartikel

  Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen e-commerce. Ondanks de brede toepasbaarheid van het onderwerp duurzaamheid is het vaak lastig om er grip op te krijgen én te houden. Waar begin je, wat zijn thema's die kansrijk zijn voor jouw organisatie, waar sta je nu, en hoe doe je het goed? Een duurzaamheidsstrategie helpt je organisatie om hier inzicht in te krijgen en een route voor de toekomst uit te stippelen.

  Duurzaamheid 800 X 400 (1)
 • E-learning: Duurzaamheidsstrategie

  Gepubliceerd op 9 april 2024
  Video

  Deze e-learning voorziet je van praktische inzichten en concrete stappen om een effectieve duurzaamheidsstrategie te ontwikkelen en te implementeren die uniek is voor jouw webshop.

  Duurzaamheidsstrategie 800 X 400
  e-Academy
 • Dit is waarom customer loyalty zo belangrijk is

  Gepubliceerd op 4 april 2024
  Kennisartikel

  Loyale klanten zijn waardevolle klanten. Ze keren vaker terug naar je webshop, besteden meer en kosten minder dan nieuwe klanten. Daarnaast bevelen ze je webshop vaker aan en delen ze meer data. Alleen, hoe maak je van je klanten loyale klanten? 

  Customerloyalty2
 • Data: Het nieuwe goud?

  Gepubliceerd op 28 maart 2024
  Kennisartikel

  Veel e-commerceorganisaties zetten data al succesvol in om hun prestaties verder te optimaliseren. Binnen het mkb zijn er echter veel bedrijven die de eerste stappen met data nog moeten zetten. Deze bedrijven hebben mensen nodig die begrijpen wat een e-commercebedrijf nodig heeft op het gebied van data en wat data voor een e-commercebedrijf kan betekenen.

  Data Binaire Code Digitaal 800X400