Verpakkingen

De juiste verpakking is onmisbaar om pakketjes zonder beschadiging bij de consument thuis te bezorgen. Toch valt er nog veel te verbeteren met betrekking tot de verzendverpakkingen, want er wordt nog steeds (te) veel lucht verstuurd. Consumenten ergeren zich aan de hoeveelheid verpakkingsmateriaal en in sommige gevallen kun je je afvragen in hoeverre een verpakking überhaupt nog wel nodig is.

Thuiswinkel.org heeft de laatste jaren samen met de markt een brancheverduurzamingsplan opgesteld. Hierin staan aanbevelingen die webwinkels kunnen overnemen om te komen tot duurzame verpakkingsmaterialen . Daarnaast heeft de belangenvereniging in 2016 een handleiding opgesteld waarin de best practices op het gebied van de toepassing van duurzame verpakkingsmaterialen in de e-commercesector  staan beschreven.

Het plan is om in 2017 te starten met een onderzoek naar het kwantificeren en reduceren van lucht in de verpakking. Daarnaast zal Thuiswinkel.org de doelstellingen uit het brancheverduurzamingsplan verder aanscherpen.

Helpdesk Duurzaam Verpakken

In de plannen staan een aantal doelen voor de periode 2015-2017 vermeld. Dit worden de Hoogst Haalbare Doelen (HHD) genoemd:

  1. Gebruik van 100% FSC-materiaal en/of gerecycled materiaal.
  2. Van het plastic dat voor verzendmateriaal wordt gebruikt, bestaat maximaal 90% uit virgin petroleum-based LDPE.
  3. Reductie van de materiaaldikte van 70mu naar 60mu of 50mu voor 70% van de plastic verzendmaterialen.
  4. 100% van het papieren opvulmateriaal is FSC-materiaal en/ of gerecycled materiaal.
  5. 100% van de consumenten worden door webwinkels geïnformeerd over de wijze waarop verpakkingen moeten worden gescheiden.

Omdat het niet voor iedereen even eenvoudig is om aan deze HHD te voldoen, is er een helpdesk geopend waar online retailers terechtkunnen met hun vragen over duurzaam verpakken. De inkomende vragen worden behandeld door verpakkingsexperts van Packz en Partners for Innovation en zij geven binnen drie tot vijf dagen een gericht advies of verwijzen je door naar de juiste partij.

Contactgegevens helpdesk

Je kunt de helpdesk op twee manieren bereiken:

  • Telefonisch:    087 876 03 27 (tijdens kantooruren)
  • E-mail: