Verpakkingen

De juiste verpakking is onmisbaar om pakketjes zonder beschadiging bij de consument thuis te bezorgen. Toch valt er nog veel te verbeteren met betrekking tot de verzendverpakkingen, want er wordt nog steeds (te) veel lucht verstuurd. Consumenten ergeren zich aan de hoeveelheid verpakkingsmateriaal en in sommige gevallen kun je je afvragen in hoeverre een verpakking ├╝berhaupt nog wel nodig is.

Thuiswinkel.org heeft in 2015 samen met de markt een brancheverduurzamingsplan opgesteld. Hierin staan aanbevelingen die webwinkels kunnen overnemen om te komen tot duurzame verpakkingsmaterialen. Daarnaast heeft de belangenvereniging in 2016 een handleiding opgesteld waarin de best practices op het gebied van de toepassing van duurzame verpakkingsmaterialen in de e-commercesector staan beschreven.

Het plan is om in 2017 te starten met een onderzoek naar het kwantificeren en reduceren van lucht in de verpakking. Daarnaast zal Thuiswinkel.org de doelstellingen uit het brancheverduurzamingsplan verder aanscherpen.