Think inside the box: “Logixbox over tien jaar niet meer weg te denken uit straatbeeld.”

Categorie
Gepubliceerd op: 21 juni 2022
Bijgewerkt op: 23 juni 2022
Geschreven door
Ontwerp Zonder Titel (62)

Logixbox is fabrikant en leverancier van pakketboxen. Het idee: je moet pakketjes net zo makkelijk kunnen ontvangen als post. Mede-eigenaar Laura Jongste vertelt over deze innovatieve pakketboxen, die het straatbeeld wel eens kunnen gaan veranderen.

Duurzame oplossing voor onûtvangen van pakketten 

Een pakketbox of pakketbrievenbus is een duurzame oplossing voor het ontvangen van pakketten. En dat is hard nodig in onze continu groeiende bezorgeconomie. Logixbox staat voor kwaliteit, veiligheid en een uitstekende klantenservice. 

Laura Jongste en haar man Koen Verhelst begonnen elf jaar geleden samen met Logixbox. “Wij waren beide de hele dag weg. We ergerden ons eraan dat we pakketjes soms niet ontvingen of dat we ‘s avonds de hele straat langs moesten om een elders afgeleverd pakket op te halen.” 

Ontwikkelen van eigen pakketboxen

Reden genoeg om op zoek te gaan naar een brievenbus voor pakketten. “Maar,” vervolgt Laura, “die waren in Nederland niet te krijgen.” Toen zijn Laura en Koen begonnen met het importeren van pakketboxen uit Engeland en nu, tien jaar later, hebben ze een compleet eigen productlijn ontwikkeld en de markt voor pakketboxen vanaf de basis ontwikkeld en uitgebouwd. 

Pakketboxen en pakketbrievenbussen 

De twee belangrijkste producten zijn de pakketbrievenbussen en de pakketboxen. De eerste variant kan gedurende de dag meerdere pakketjes ontvangen en werkt met een vernuftig valklepsysteem: het pakket wordt bovenin geplaatst en zakt dan naar beneden, naar een beveiligd compartiment. De tweede variant, de pakketbox, kan per dag één groot pakket ontvangen. De bezorger sluit deze box af met een eenvoudig en veilig drukslot. 

Laura: “Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat de bezorger snel weet hoe de box werkt. Daarom staat er een duidelijke instructie op met icoontjes.”

Tevreden klanten en blije bezorgers

De oplossing leidt niet alleen tot tevreden klanten, maar ook tot tevreden verzenders en bezorgers. Laura vertelt: “Wij horen van veel klanten terug dat ze positief verrast zijn door zowel het formaat als de kwaliteit van onze boxen. Dat is een mooi compliment. Kwaliteit en tevreden klanten zijn natuurlijk erg belangrijk. Maar, ook bezorgers en verzenders zijn blij met de boxen: het scheelt ze simpelweg enorm veel tijd als ze het pakketje eenvoudig in een brievenbus kunnen achterlaten.” 

Vertrouwen wekken en kennis vergroten 

Naast een kwalitatief uitstekend product en goede klantenservice is ook transparantie belangrijk voor Logixbox. “We willen heel duidelijk zijn over wat onze boxen doen en wat onze klanten kunnen verwachten.” Het lidmaatschap van Thuiswinkel.org is belangrijk om vertrouwen op te wekken bij de klanten. “Daarnaast,” vervolgt Laura, “gebruiken we ook de E-academy van Thuiswinkel steeds meer. Ideaal om onze kennis te vergroten.” 

Completer aanbod en samenwerking

Een trend die volgens Laura de laatste tijd duidelijk zichtbaar is, is het verlangen van de consument om volledig ontzorgd te worden: “We merken dat steeds meer mensen kiezen voor volledige ontzorging. Daarom zijn we met PostNL een samenwerking aangegaan. Zij kunnen onze boxen aan huis of kantoor monteren. Ideaal voor onze klanten: de Logixbox wordt geleverd en is binnen een half uur helemaal gebruiksklaar.” 

Dat monteren kan aan de gevel van een huis of kantoor, maar ook vrijstaand op de oprit, bijvoorbeeld. 

PostNL geeft desgevraagd aan dat het blij is dat het Logixbox kan ontzorgen in het complete proces van bezorging en montage van de pakketkluizen: “Ook omdat het voor consumenten een prettige, efficiënte en duurzame oplossing is.”

Integratie met nieuwbouw 

Het monteren aan huis is al een mooie stap, maar er ligt nóg een hele mooie kans voor Logixbox, denkt Laura: “Wij zijn nu heel druk de samenwerking uit te bouwen met aannemers. Het zou ideaal zijn als een pakketbox standaard in een nieuwbouwwoning wordt opgeleverd. Het is toch geen gekke gedachte dat een Logixbox over tien jaar niet meer weg te denken is uit het straatbeeld?” 

Wil je meer weten over de pakketboxen en pakketbrievenbussen van Logixbox? Kijk op www.logixbox.nl

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • De sleutel tot duurzame groei

  Gepubliceerd op 29 mei 2024

  Om concurrerend te blijven is het omarmen en het toepassen van de razendsnelle opkomst van Artificial Intelligence, voice-technologie en dataverzameling essentieel.

  Duurzaamheid In Het Nieuws
 • Circulair shoppen in 2030: De Toekomst van Reparatie in de Retail

  Gepubliceerd op 21 mei 2024
  Kennisartikel

  In 2030 moet Nederland 50% minder primaire abiotische grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. In 2050 streeft Nederland naar een volledig circulaire economie.

  Duurzaamheid (1)
 • Vijf redenen waarom een duurzaamheidsstrategie onmisbaar is

  Gepubliceerd op 13 mei 2024
  Kennisartikel

  Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen e-commerce. Ondanks de brede toepasbaarheid van het onderwerp duurzaamheid is het vaak lastig om er grip op te krijgen én te houden. Waar begin je, wat zijn thema's die kansrijk zijn voor jouw organisatie, waar sta je nu, en hoe doe je het goed? Een duurzaamheidsstrategie helpt je organisatie om hier inzicht in te krijgen en een route voor de toekomst uit te stippelen.

  Duurzaamheid 800 X 400 (1)
 • Nieuwe regelgeving verplicht rapportage over CO2-uitstoot werknemers

  Gepubliceerd op 6 mei 2024
  Kennisartikel

  Heeft u meer dan 100 personen werkzaam bij uw organisatie? Dan moet u gaan voldoen aan het besluit Werkgebonden personenmobiliteit (WPM).

  Nieuwe Regelgeving Verplicht Rapportage Over CO2 Uitstoot Werknemers800x400