Luxplus maakt luxe betaalbaar voor het grote publiek

Categorie
Gepubliceerd op: 21 juni 2022
Bijgewerkt op: 23 juni 2022
Ontwerp Zonder Titel (45)

Luxplus is een online beautystore met producten voor persoonlijke verzorging. Luxplus werkt met een uniek ledenconcept waarmee het luxe betaalbaar maakt voor het grote publiek. Het van oorsprong Deense bedrijf opent binnenkort de eerste fysieke winkel en breidt verder uit naar andere landen. 

Lidmaatschap

Luxplus is actief in Denemarken, Zweden, Finland, Nederland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. Je kunt bij de beautystore terecht voor haarproducten, bodycare, skincare en make-up. Maar, je moet wel lid zijn om van de voordelen te profiteren.

Een lidmaatschap kost € 8,95 per maand, is maandelijks op te zeggen (of te pauzeren) en biedt vele voordelen. Countrymanager Ivo Bulten vertelt: “Het belangrijkste voordeel is dat je met een lidmaatschap lagere prijzen voor de producten betaalt dan bij onze concurrenten. Daarnaast krijg je gratis verzending en je spaart punten waarmee je korting op je volgende bestelling ontvangt.”

Bovendien past een lidmaatschapsmodel helemaal in de trend van deze tijd. “Streamingdiensten, auto’s, scheermesjes: consumenten sluiten voor steeds meer producten een abonnement af.”

One-stop-shop

Om het concept te laten werken, is het voor Luxplus belangrijk dat het een breed assortiment aanbiedt. Ivo: “We willen een one-stop-shop zijn. Logisch gezien wordt iemand alleen lid als je zo ongeveer al je persoonlijke verzorgings-producten bij ons kunt kopen. Dus hebben we een heel breed assortiment met zowel alle topmerken als basic dagelijkse producten, maar ook enkele exclusieve merken die alleen bij ons verkrijgbaar zijn.” 

Actief in Nederland

Ivo begon na zijn studie in Kopenhagen bij Luxplus: “Ik heb de Nederlandse tak van Luxplus in 2017 opgezet. Ik heb van alles gedaan, van contentcreatie tot klantenservice en van logistiek tot marketing. De laatste anderhalf jaar ben ik vooral bezig met meer strategische zaken, business development en een stukje SEO optimalisatie. Met als belangrijkste verantwoordelijkheid de groei van Luxplus Nederland.” 

Ivo is als countrymanager de enige medewerker van Luxplus in Nederland. “Ik werk deels in Amsterdam en deels in Denemarken. Ik heb veel collega’s op kantoor in Kopenhagen. Ook twee Nederlanders zitten daar, voor de klantenservice.” 

Concurrerende markt

De markt van beautyproducten is erg concurrerend. Toch is het Luxplus gelukt om snel een serieus marktaandeel op te bouwen. Iets waar Ivo trots op is. “Qua concept zijn we uniek. Daar ligt onze kracht. We onderscheiden ons met name op de prijs, maar willen ook een goede gebruikerservaring bieden. Dus richten we ons ook op een heel breed assortiment, snelle gratis verzending en het opsturen van samples, bijvoorbeeld. De website krijgt nu ook een geheel nieuwe look, met als doel een betere ervaring te bieden.” 

Fysieke winkels en overname

De volgende belangrijke stap voor Luxplus is het openen van fysieke winkels. Daar ligt in de basis een nogal praktische reden aan ten grondslag. Ivo: “Wij kopen steeds meer in via officiële distributeurs van grote merken. Sommige merken hebben als vereiste dat je een fysieke winkel hebt.” 

De eerste winkel opent binnenkort in Kopenhagen. Nederland volgt daarna. Voor een aankoop in de winkels hoef je geen lid te zijn - maar wel als je wilt profiteren van de lagere prijs. 

Een andere belangrijke ontwikkeling is de overname door een grote investeringspartij. “Daardoor kunnen we nog sneller groeien,” aldus Ivo. “De komende vier jaar willen we in drie nieuwe landen openen, te beginnen met België. En binnen een jaar willen we groeien naar 200.000 leden.”

Thuiswinkel.org 

Een mooie ambitie, waar Thuiswinkel.org een bescheiden bijdrage in heeft. Ivo: “Voor ons is het lidmaatschap van Thuiswinkel.org belangrijk, omdat we betrouwbaar moeten overkomen op onze websitebezoekers. En in Nederland hoort het Thuiswinkel waarborg daar gewoon bij. Maar, Thuiswinkel.org is voor ons ook erg waardevol dankzij de E-academy, de webinars en het advies dat we op verschillende vlakken van ze krijgen. Daar maken we veel gebruik van.” 

Deel dit nieuwsartikel