ShoppingTomorrow - Kick-Off: Circulaire modellen bij Decathlon

Categorie
Gepubliceerd op: 28 februari 2023
Bijgewerkt op: 28 februari 2023
Geschreven door
Marianne V Leeuwen 800 X 400

Op donderdag 9 maart gaat het nieuwe programmajaar van ShoppingTomorrow van start tijdens de ShoppingTomorrow - Kick-Off. Dit event is alleen toegankelijk voor de hosts, voorzitters en deelnemende experts van het onderzoeksjaar 2023. Tijdens dit event maak je kennis met jouw expertgroep en word je bijgepraat over de laatste trends en ontwikkelingen door inspirerende keynotesprekers. Een van die keynotesprekers is Marianne van Leeuwen, leader van het Circulaire team bij Decathlon. Marianne vertelt tijdens haar keynotesessie over de ambities van Decathlon op circulair gebied.

Na meer dan 20 jaar gewerkt te hebben in de digitale wereld, zag Marianne dat er enorm veel aan de hand is met de wereld. Ze verloor de interesse in haar werk, begon duurzaamheid steeds belangrijker te vinden en maakte de switch naar duurzame innovatie. Momenteel is Marianne werkzaam als leider van het circulaire team bij Decathlon en werkt ze puur vanuit de motivatie om impact te maken. Decathlon dat stap voor stap haar impact op de planeet probeert te verminderen is daardoor de ideale plek voor Marianne.

“Circulariteit, een belangrijk onderdeel van de strategie”

Internationaal is er bij Decathlon een nieuwe strategie uitgerold waarbij circulariteit een hele belangrijke pijler is. Zo gaf Marianne in een eerder artikel ook al aan dat Decathlon alles op zijn kop wil zetten om circulair te worden. Het toepassen van circulaire modellen spelen daar volgens Marianne een belangrijke rol in: ”Circulaire modellen hebben meer invloed op het besparen van emissies en op de grondstoffen die worden gebruikt. We hopen met deze modellen uit te vinden hoe we onze emissies nog sterker kunnen reduceren”, vertelt Marianne.

“Circulariteit is het model van de toekomst”

Dat circulariteit een steeds belangrijkere rol gaat spelen is steeds vaker terug te zien. In 2050, dat nu voor de meeste bedrijven nog heel ver weg klinkt, moet Nederland al circulair zijn. Marianne geeft aan dat dit zelfs veel sneller moet gebeuren en benadrukt het belang van circulair worden: “Circulariteit is het model van de toekomst. Decathlon is een van de pioniers. Met verschillende voorbeelden wil ik tijdens de Kick-Off laten zien waar wij bij Decathlon mee bezig zijn. Zo kunnen we samen de transitie naar een circulaire economie versnellen”, aldus Marianne.

In de presentatie zal Marianne meerdere ervaringen van Decathlon rondom circulariteit delen. Een van de onderwerpen gaat over het repareren van kleding: “Met het repareren van kleding bieden we niet alleen een extra stukje service aan, maar kunnen we ook veel producten redden die in het warehouse of tijdens het transport beschadigd raken. Wat wij hiervan leren? Dat zal ik met je delen bij de Kick-Off!”, aldus Marianne. Daarnaast bevat de keynotesessie van Marianne nog veel meer interessante onderwerpen!

Meld je aan als expert

De keynotesessies die tijdens de Kick-Off op het programma staan zijn een belangrijke reden om de Kick-Off niet te missen. Daarnaast maak je tijdens de Kick-Off ook nog kennis met jouw expertgroep. Meld je nu aan als expert en dan zien we jou op donderdag 9 maart bij Spant!.


Wil je meer weten over de andere keynotesessie?

KLIK DAN HIER >

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Longread: Samen de digitale transitie vormgeven

  Gepubliceerd op 29 augustus 2022
  Kennisartikel

  Martine Hauwert ontving Marlene ten Ham, algemeen directeur van Thuiswinkel.org, Oscar Diele, CEO van Flinders en Rob van den Dool, Founder en CEO van Yumeko in de studio. Samen gingen zij in gesprek over de laatste ontwikkelingen in de e-commercesector.

  Podcast
 • De sleutel tot duurzame groei

  Gepubliceerd op 29 mei 2024

  Om concurrerend te blijven is het omarmen en het toepassen van de razendsnelle opkomst van Artificial Intelligence, voice-technologie en dataverzameling essentieel.

  Duurzaamheid In Het Nieuws
 • Circulair shoppen in 2030: De Toekomst van Reparatie in de Retail

  Gepubliceerd op 21 mei 2024
  Kennisartikel

  In 2030 moet Nederland 50% minder primaire abiotische grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. In 2050 streeft Nederland naar een volledig circulaire economie.

  Duurzaamheid (1)
 • Vijf redenen waarom een duurzaamheidsstrategie onmisbaar is

  Gepubliceerd op 13 mei 2024
  Kennisartikel

  Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen e-commerce. Ondanks de brede toepasbaarheid van het onderwerp duurzaamheid is het vaak lastig om er grip op te krijgen én te houden. Waar begin je, wat zijn thema's die kansrijk zijn voor jouw organisatie, waar sta je nu, en hoe doe je het goed? Een duurzaamheidsstrategie helpt je organisatie om hier inzicht in te krijgen en een route voor de toekomst uit te stippelen.

  Duurzaamheid 800 X 400 (1)