Retail media: the third wave of digital advertising

Gepubliceerd op: 18 oktober 2022
Bijgewerkt op: 18 oktober 2022
Geschreven door
Digital Retail Media 800 X 400

Linda Amroussi en Jelmer Helderman, van de expertgroep ‘Digital Retail Media’, gingen tijdens hun Shopping Today presentatie in op de resultaten en aanbevelingen uit het onderzoeksjaar. Hun onderzoeksvraag: Hoe haal je het maximale resultaat uit Digital Retail Media?

Digital retail media

Onder digital retail media verstaan de experts alle media die vertoond wordt binnen de eigen kanalen van de retailer zowel instore, on-site maar ook buiten de eigen kanalen gebaseerd op data van de retailer.

Digital retail media is een van de grootste trends in media en e-commerce op dit moment. Onder andere de pijlsnelle groei van e-commerce door de Covid-pandemie, het veranderde zoekgedrag van de consument, de verschuiving in marketingbudgetten, de platformisering en de technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat retailers en online marketplaces zich versneld zijn gaan focussen op deze nieuwe inkomstenstroom met hoge marge.

Waar staan we nu?

Het belang van Retail Media groeit door beweging in de Nederlandse markt. Op dit moment zie je dat de stap gemaakt wordt van Trade Marketing naar Retail Media. De expertgroep verwacht dat we uiteindelijk uitkomen bij een Commerce Media aanpak:

  1. Trade Marketing: marketing inspanningen als onderdeel van een inkoopcontract.
  2. Retail Media: alle media mogelijkheden die door retailers aan hun leveranciers en adverteerders worden aangeboden.
  3. Commerce Media: nieuwe aanpak van digital advertising die commerce, data en intelligence combineert om consumenten gedurende hun klantreis te targeten.

De transitie voor zowel retailers, merken als (media)bureaus is in volle gang en dit brengt uiteraard de nodige uitdagingen met zich mee.

Retail media: starten en leren

Voor alle marktpartijen binnen digital retail media geldt: omarm de kansen nu, maak een plan, start met de (interne) organisatie, werk samen en investeer in kennis en mensen. Test & learn: werk samen in de driehoek tussen retailer, adverteerder en (media)bureau. Wees transparant en stel doelen en KPI’s op. Schaal verder op als iets goed werkt.

Kritische succesfactoren voor retailers zijn:

  • Krachtige en goed georganiseerde klantdata: met behulp van data kan de retailer relevante advertenties vertonen aan consumenten en adverteerders/bureaus voorzien van succesvolle campagnes;
  • Transparantie: de adverteerders die hun marketing- en mediabudgetten inzetten op retail media kunnen op deze manier de ROI van hun mediacampagne inzien;
  • Technologie: om efficiënt en snel te kunnen opschalen;
  • Mensen, kennis & skills: Specifieke kennis en skills zijn key.

Meer weten?

In de bluepaper wordt zoveel mogelijk het perspectief van zowel retailer, marketplace, merk als (media)bureau belicht. Wil je meer weten over het onderzoek van de expertgroep?

Download DAN de bluepaper >

Verbreed gratis je kennis
met de bluepapers van ShoppingTomorrow

De bluepapers staan vol met stappenplannen, concrete tips en voorbeelden rondom verschillende deelgebieden van digital commerce, voor brands en retailers en voor organisaties in finance, travel en b2b.

ST Boek, Zonder Achtergrond 250 X 250

Alles lezen over Shopping Today

Was je niet bij Shopping Today of wil je alles nog even rustig teruglezen? Hier vind je alle samenvattingen:

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp