De highlights van de ShoppingTomorrow – Final Sprint

Categorie
Gepubliceerd op: 28 juni 2024
Bijgewerkt op: 28 juni 2024
20240627 Thearrows Thuiswinkelorg 0056 MH 38958 CR3

De ShoppingTomorrow - Final Sprint bracht een mooie opkomst van ruim 400 experts in stadion de Galgenwaard in Utrecht. Het evenement bood de gelegenheid voor de professionals om samen te komen met hun expertgroepen en zich te laten inspireren door meerdere boeiende keynotesprekers. Naast het delen van kennis en inzichten was er ook ruimte voor waardevol netwerken tijdens de gezamenlijke netwerklunch. Dit event werd mede mogelijk gemaakt door Microsoft.

Nieuwste cijfers van het GfK Consumentenonderzoek 2024

Tijdens de Final Sprint heeft Randy Streng, Research Manager Marketing & Consumer Intelligence bij GfK, ons meegenomen in de nieuwste cijfers van het GfK Consumentenonderzoek 2024 wat deze week is gepubliceerd. Randy heeft in zijn keynotesessie de thema’s duurzaam winkelen, retouren, verpakkingen, tweedehands shoppen en online shoppen over vijf jaar uitgelicht. Middels een interactieve presentatie, waarbij het publiek antwoorden moest geven, heeft hij toelichting gegeven. Een opvallend feit uit het onderzoek is dat 62% van de onderzoekdoelgroep openstaat voor het digitaal product paspoort, een gegeven dat het publiek niet meteen had verwacht tijdens de presentatie.

Wil je meer weten over de resultaten?

Download het onderzoek >

Hoe ChatGPT MetOlijf.nl door de Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering heeft geholpen

Mark Wagemakers – Treep van MetOlijf.nl trapte het tweede deel van de dag af samen met Irene Jonkman, Project Manager Duurzaamheid bij Thuiswinkel.org. MetOlijf.nl is een van de 11 pilotdeelnemers geweest die de Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering al heeft afgerond. Tijdens de keynotesessie vertelde Mark meer over dit proces en over hoe ChatGPT hen heeft geholpen om de certificering te doorlopen. ChatGPT diende voor Mark echt als auditor en gaf antwoorden hoe MetOlijf.nl kon voldoen aan de thema’s van de Duurzaamheidscertificering.

In een interview met Mark gaan we binnenkort meer vragen over hoe ChatGPT MetOlijf.nl allemaal ondersteund. Houd onze website en nieuwsbrief dus goed in de gaten.

Beter, slimmer en efficiënter werk & webshops met AI’

Remy Gieling, Co-founder van AI.nl, presenteerde ‘Beter, slimmer en efficiënter werk & webshops met AI’. Na een korte geschiedenis van AI besprak hij de nieuwste ontwikkelingen, zoals de AI-zonnebril die live informatie geeft over wat je ziet. Remy nam de bezoekers mee in de vooruitgang vanuit Silicon Valley, waaronder robots die taken zoals de was opvouwen uitvoeren en daarmee taken uitvoeren waar echt een menselijke motoriek voor nodig is. Grote bedrijven zoals Amazon zetten zich hier al op in volgens Remy.  

In het vervolg van zijn presentatie werd dieper ingegaan op het feit dat niet alle taken perfect uitgevoerd worden, maar dat de AI-systemen zich voortdurend verbeteren. Remy besprak hoe AI in processen kan worden geïntegreerd en 'vervelende' taken kan verlichten. Daarbij benoemde Remy ook dat je werknemers moet stimuleren om met elkaar in gesprek te gaan over AI. Veel werknemers hebben al handige AI-tools ontdekt, maar willen dit nog niet altijd delen. Ze zijn bang dat ze bijvoorbeeld meer werk krijgen doordat ze tijd besparen met AI, een angst die je volgens Remy weg moet nemen.

De presentatie werd afgesloten met de tip om een kijkje te nemen op de site ‘Thereisanaiforthat.com’, een site waar je een lijst ziet met de 15 meest populaire AI-tools.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Het einde van ShoppingTomorrow 2024 zit er alweer bijna op. De expertgroepen delen op ShoppingToday via een presentatie hun inzichten en we zullen de bluepapers ook via onze nieuwsbrieven delen. Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp