Nieuw: Gratis e-learning Customer Journey

Categorie
Gepubliceerd op: 25 april 2019
Bijgewerkt op: 26 januari 2021
Geschreven door
Customer Journey Houten Wegwijzers 800X400

Om je klant een onvergetelijke ervaring te kunnen bieden, is het belangrijk om te weten hoe zijn klantreis eruit ziet. Hoe is hij bij jou terecht gekomen, welke drempels heeft hij ervaren en in welke fase van het koopproces bevindt hij zich? Deze fasen en ervaringen kun je samenvatten in een klantreis, oftewel customer journey. Wil jij leren hoe je die in kaart brengt? Volg dan de gratis Thuiswinkel e-Academy e-Learning van de Customer Journey (+/- 45 minuten).

De (online) concurrentie is enorm. Producten en diensten zijn vrijwel overal verkrijgbaar en landsgrenzen zijn er online bijna niet. Hoe jij je kunt onderscheiden van je concurrentie bevindt zich steeds meer op servicelevel en op het inrichten van de ideale klantreis. Zo’n perfecte customer journey zorgt ervoor dat mensen niet midden in een bestelproces afhaken en dat ze bij je terugkomen voor een nieuwe transactie.

Volg nu de gratis e-learning

Wat wil je klant in elke fase?

In deze module leer je de structuur van de customer journey herkennen en toe te passen op je eigen organisatie. Je leert je te verplaatsen in je klant en ontdekt welke informatiebehoefte hij in welke fase heeft. Vervolgens kun je je eigen customer journey evalueren, vergelijken met die van anderen en vervolgens verbeteren.

Geen enkele klantreis of -behoefte is hetzelfde. Mensen komen via verschillende wegen bij je terecht. Misschien komen ze zich alleen oriënteren op verschillende producten of willen ze een vraag aan je stellen over een retourzending. Met behulp van de inzichten die een Customer Journey opleveren, kun je bepaalde bedrijfsprocessen, dienstverlening en contactmomenten met een consument optimaliseren.

Arjen Bonsing, oprichter van Customer Journey Experts, en Wouter van Mierlo, senior expert bij Customer Journey Experts, vertellen je over de customer journey en hoe jij hiermee aan de slag kunt gaan in jouw organisatie. “Meer dan 60% van de webshopomzet bestaat uit vervolgaankopen. Webwinkels doen er dus goed aan om eerst een customer journey voor terugkerende klanten in kaart te brengen, voordat je gaat kijken naar de klantreis van nieuwe klanten”, vertelt Arjen in de e-learning.

Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

De e-learnings duren 30 tot 45 minuten en bevatten veel interactieve elementen. Door allerlei vragen, oefeningen en cases word je zelf tot nadenken aangezet. Op deze manier stimuleren we je om met je eigen klantreis aan de slag te gaan. Na de cursus volgt een toets en als deze succesvol is afgerond, krijgt je een certificaat op naam in je persoonlijke profiel op de e-Academy Campus. De cursussen zijn op ieder moment en in ieders eigen tempo te doorlopen.

Start direct met leren!

Wil jij ook alles leren over de customer journey van de topexperts? Maak gratis een account aan en start direct met leren. Meer geïnteresseerd in het optimaliseren van de conversie op je website? Naast de e-learning Customer Journey staat er ook een e-learning Conversion Rate Optimization voor je klaar!

Ga naar Mijn e-Academy >

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Vijf redenen waarom een duurzaamheidsstrategie onmisbaar is

  Gepubliceerd op 13 mei 2024
  Kennisartikel

  Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen e-commerce. Ondanks de brede toepasbaarheid van het onderwerp duurzaamheid is het vaak lastig om er grip op te krijgen én te houden. Waar begin je, wat zijn thema's die kansrijk zijn voor jouw organisatie, waar sta je nu, en hoe doe je het goed? Een duurzaamheidsstrategie helpt je organisatie om hier inzicht in te krijgen en een route voor de toekomst uit te stippelen.

  Duurzaamheid 800 X 400 (1)
 • Oproep: Denk mee over de herziening van de Code E-mail

  Gepubliceerd op 2 mei 2024
  Categorie

  De Code E-mail, die ooit een basis legde voor de regulering van e-mailmarketing, is aan herziening toe vanwege veranderingen in de markt.

  Notificatie 800 X 400
 • E-learning: Duurzaamheidsstrategie

  Gepubliceerd op 9 april 2024
  Video

  Deze e-learning voorziet je van praktische inzichten en concrete stappen om een effectieve duurzaamheidsstrategie te ontwikkelen en te implementeren die uniek is voor jouw webshop.

  Duurzaamheidsstrategie 800 X 400
  e-Academy
 • Dit is waarom customer loyalty zo belangrijk is

  Gepubliceerd op 4 april 2024
  Kennisartikel

  Loyale klanten zijn waardevolle klanten. Ze keren vaker terug naar je webshop, besteden meer en kosten minder dan nieuwe klanten. Daarnaast bevelen ze je webshop vaker aan en delen ze meer data. Alleen, hoe maak je van je klanten loyale klanten? 

  Customerloyalty2