Dit is waarom customer loyalty zo belangrijk is

Gepubliceerd op: 4 april 2024
Bijgewerkt op: 4 april 2024
Geschreven door
Customerloyalty2

Loyale klanten zijn waardevolle klanten. Ze keren vaker terug naar je webshop, besteden meer en kosten minder dan nieuwe klanten. Daarnaast bevelen ze je webshop vaker aan en delen ze meer data. Alleen, hoe maak je van je klanten loyale klanten? 

Waarom is klantloyaliteit belangrijk?

Klantloyaliteit is een onderwerp dat steeds vaker in het middelpunt van de belangstelling staat. In de meeste markten neemt de concurrentie toe en zijn product, prijs en kwaliteit steeds minder onderscheidend in het gevecht om de klant. Producten en diensten worden steeds sneller gekopieerd en klanten veranderen steeds gemakkelijker van merk en webshop. Bedrijven investeren daarom noodgedwongen steeds meer in klantbehoud en het creëren van trouwe, loyale klanten. En dat is verstandig.

3 grote voordelen van customer loyalty

Lagere kosten

Het werven van nieuwe klanten kost zes tot zeven keer meer dan het behouden van bestaande klanten. Daarom is het van cruciaal belang voor bedrijven om te investeren in het behoud van bestaande klanten, niet alleen om kosten te besparen, maar ook om een loyale klantenbasis op te bouwen die bijdraagt aan langdurig succes en groei.

Meer winstgevendheid

5% meer klantbehoud zorgt voor 25% tot 85% meer winstgevendheid. Dit illustreert de immense impact van klantloyaliteit op de financiële gezondheid van een bedrijf. Door het behouden van bestaande klanten kunnen bedrijven niet alleen hun winstgevendheid vergroten, maar ook een solide basis opbouwen voor duurzaam succes in een competitieve markt.

Snellere groei

Webwinkels met een hoog klantbehoud groeien op lange termijn sneller dan concurrenten in hun branche. Het behoud van klanten in een webwinkel bevordert niet alleen herhaalde aankopen, maar kan ook resulteren in positieve mond-tot-mondreclame en een verbeterde reputatie, wat bijdraagt aan een duurzame groei en concurrentievoordeel op de lange termijn.

E-learning Customer Loyalty

Wil je aan de slag gaan om hogere customer loyalty te bereiken voor jouw webwinkel? In deze e-learning van E-Academy leer je wat customer loyalty (klantloyaliteit) is, waarom het zo belangrijk is en hoe je loyale klantrelaties kunt bouwen. De e-learning reikt je de stappen aan om eenvoudig met klantloyaliteit te beginnen, zodat je met een paar veranderingen al een groot verschil kunt maken.

Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

Aan de slag

Start direct met leren en ga in je eigen tempo aan de slag en sluit de e-learning af met de toets. Leden van Thuiswinkel.org kunnen gratis gebruik maken van onze e-learnings.

Bekijk onze e-learning Customer Loyalty of log direct in op ons platform.

 

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp