Maak online opzeggen makkelijker

Categorie
Gepubliceerd op: 9 januari 2020
Bijgewerkt op: 25 januari 2021
Geschreven door
Delete Knop Toetsenbord 800 X 400

Bedrijven maken het vaak te moeilijk om online accounts of abonnementen op te zeggen, zegt de Consumentenbond na onderzoek onder 125 populaire diensten, waaronder webwinkels, datingsites en social media-platforms. De conclusie: Eén op de drie bedrijven maakt online opzeggen lastig of onmogelijk. 

Bedrijven en webwinkels maken het klanten lastig om op te zeggen of een account te laten verwijderen. De informatie over de opzegprocedure wordt bijvoorbeeld diep in de website geplaatst of ze sturen aan op telefonisch contact.

“We adviseren om het de klant zo makkelijk mogelijk te maken om een abonnement op te zeggen of een account te verwijderen, bijvoorbeeld via een optie in het account zelf. Wees in ieder geval duidelijk over hoe klanten kunnen opzeggen. Vanuit privacy, het recht om vergeten te worden en klantvriendelijkheid is dat wel zo netjes”, zegt Vincent Romviel, jurist bij Thuiswinkel.org. “Je kunt mensen daarbij vragen om de reden van opzegging, maar antwoord geven daarop is niet verplicht.”

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Vincent Romviel
Vincent Romviel 250x250

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp