Vincent Romviel

Vincent Romviel 250x250
Jurist/Beleidsadviseur

Vincent Romviel is jurist en beleidsadviseur bij Thuiswinkel.org. Vincent is verantwoordelijk voor de wetgeving gericht op webshops en met name op consumentenwetgeving en verplichtingen waar webshops aan moeten voldoen. Met Thuiswinkel.org bepaald hij daar een positie op om te kijken of dit werkbaar is voor webshops. 

Vincent vindt het belangrijk om bereikbaar te zijn voor leden, zodat hij weet wat er bij webshops leeft. Alleen dan kan volgens hem een belangenvereniging optimaal functioneren. Hij helpt leden aan de wet te voldoen of door uit te leggen hoe andere webshops met de uitdagingen omgaan. Ook adviseert hij over nieuwe en bestaande regelgeving, beantwoordt individuele vragen over klantgeschillen en is altijd bereid mee te denken en te helpen. Daarnaast gaat Vincent graag met leden in gesprek over nieuwe wetgeving en hoe ze deze kunnen implementeren.

Vincent gebruikt de input en zienswijze die hij van leden krijgt via telefoon, netwerkevenementen, commissies en werkgroepen in zijn belangenbehartiging in Brussel en Den Haag. Hij maakt ook onderdeel uit van de Commissie Consumentrecht en Veiligheid van VNO-VNCW.

Recente publicaties van Vincent Romviel