Thuiswinkel Markt Monitor 2024

Gepubliceerd op: 25 juni 2024
Bijgewerkt op: 25 juni 2024
Geschreven door
Download 3

Nederlandse consumenten hebben in het eerste kwartaal van 2024 ruim €9 miljard online uitgegeven, een groei van 3% t.o.v. Q1 2023. Het aantal online aankopen nam af met 3% naar ruim 85 miljoen. Wel groeide het aantal aankopen bij buitenlandse webshops met 8% naar bijna 10 miljoen en ook de cross-border online bestedingen groeiden met 9% naar ruim €1,1 miljard. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor, het onderzoek naar online consumentenbestedingen in Nederland. Dit onderzoek wordt door GfK uitgevoerd, in opdracht van Thuiswinkel.org en Retail Insiders en in samenwerking met PostNL en Betaalvereniging Nederland.

De Thuiswinkel Markt Monitor is een benchmark van de online consumentenbestedingen en aankopen in Nederland. Het onderzoek wordt ieder kwartaal uitgevoerd door GfK. Download hieronder de rapporten!

Geïnteresseerden kunnen gratis de basisversie van de Thuiswinkel Markt Monitor downloaden. Leden en business partners hebben sinds 2023 gratis en exclusief toegang tot het Thuiswinkel Markt Monitor Dashboard. Mocht je vragen hebben, mail naar onderzoek@thuiswinkel.org.

Downloads

  • Thuiswinkel Markt Monitor Q1 2024 - basis versie

Onderwerpen

Deel deze download

Recente artikelen over dit onderwerp