13 februari 2019

Valentijnsdag: Wat betekent dit voor winkelend Nederland?

Bloemist die bloemen in gaat pakken in een papiertje

Sinds midden jaren ‘90 is Valentijnsdag ook een groot commercieel succes in Nederland. In 2018 vierden maar liefst 31% van de Nederlanders Valentijnsdag. De feestdag van de romantiek, die is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten, zorgt voor een jaarlijkse piek in de aanschaf van cadeaus. Hoe kun je hier als webwinkelier op inspelen?

Van de Valentijnsdagvierders heeft 61% een cadeautje voor zijn of haar geliefde gekocht in 2018, blijkt uit onderzoek van Motivaction. Een kwart van de cadeaus is online gekocht, waarbij blijkt dat mannen vaker een online aankoop doen dan vrouwen. Mannen gaven in 2018 trouwens €1 6,- meer uit aan Valentijnsdag dan vrouwen. Het gemiddelde cadeau kostte in 2018 € 47,-.

Voor webwinkeliers is het belangrijk om te weten dat voor lastminute-aankopen de smartphone hét device is, bleek in 2017 al uit onderzoek van Criteo. Eén dag voor Valentijnsdag wordt in Nederland 31% van de cadeautjes aangekocht via een smartphone. Dit is twee keer zo veel als in de maand daarvoor (13,5 % tussen 15 en 21 januari). Maar ook op Valentijnsdag zelf worden er nog aankopen gedaan, waarvan maar liefst 21% via een smartphone wordt gedaan.

Tips & tricks

Als online retailer kun je goed inspelen op dit soort feestdagen. Met de juiste inzichten kun je jouw aanbod afstemmen op de vraag van de consument. Hoe?

  • Door er rekening mee te houden dat (dus) met name mannen hun Valentijnsdagcadeau online kopen.
  • Door lijstjes met meest gekochte artikelen op je website te zetten om het je bezoekers makkelijk te maken wanneer ze geen inspiratie hebben.
  • Door je aanbiedingen door te laten lopen op en na Valentijnsdag (voor diegene die het vergeten zijn of hun partner in het weekend willen verrassen).
  • Door duidelijk aan te geven wanneer je klanten het product thuis kunnen verwachten.
  • Door je webwinkel ook via smartphone goed toegankelijk te maken.