9 februari 2018

Online bestedingen stijgen het sterkst binnen Food/Nearfood in Q4 2017

Man met mobiel waarop de groei van 15% van productbestedingen staat

Uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor blijkt dat de online omzet van de productcategorie Food/Nearfood het hardste groeide in het vierde kwartaal van 2017. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, gaf de Nederlandse consument van oktober tot en met december 2017 online 52% meer uit binnen deze categorie. De volledige Thuiswinkel Markt Monitor voor Q4 2017, waarin ook de cijfers voor heel 2017 zijn opgenomen, wordt begin maart 2018 gepubliceerd.

De reden van de sterke stijging van Food/Nearfood (denk daarbij onder andere aan de dagelijkse boodschappen) is de groeiende populariteit van online supermarkten. Meer en meer consumenten ervaren ook in deze productgroep het gemak van online bestellen en maken daar dus steeds meer gebruik van. Na Food/Nearfood was Health & Beauty de sterkste stijger (+46%), gevolgd door Schoenen & Personal Lifestyle (+25%). Net als in het voorgaande kwartaal zijn de online bestedingen in de categorie Telecom afgenomen (-2%). Dit heeft mogelijk te maken met de ingevoerde BKR-registratie bij het afsluiten van telefoonabonnementen inclusief een toestel van € 250,- of duurder.

Infographic groei indices producten Q4 2017   

Download de tekstversie

In samenwerking met GfK en PostNL biedt Thuiswinkel.org elk kwartaal een preview van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van e-commerce. We doen dit voorafgaand aan de publicatie van de Thuiswinkel Markt Monitor, zodat jij alvast op de hoogte bent van de laatste cijfers. We geven daarbij de groeicijfers van de online bestedingen per productcategorie weer. In dit geval vergelijken we de online bestedingen in het vierde kwartaal van 2017 met die in dezelfde periode vorig jaar.

Thuiswinkel Markt Monitor

We publiceren de volledige rapportage van de Thuiswinkel Markt Monitor Q4 2017 in de eerste week van maart. Daarin vind je meer informatie over de productcategorieën, het profiel van de online koper en welke apparaten consumenten vooral gebruiken. In deze editie van de Thuiswinkel Markt Monitor zijn ook de cijfers voor heel 2017 opgenomen. Leden en business partners van Thuiswinkel.org kunnen eerdere edities van de Thuiswinkel Markt Monitor al wel gratis downloaden. Andere geïnteresseerden kunnen in de lightversie van de Thuiswinkel Markt Monitor de hoogtepunten van de rapportage lezen.

Download de Thuiswinkel Markt Monitor (Light)