9 november 2017

Social delivery bezig met een opmars in Nederland

Pakketbezorger

De continue groei in e-commercebestellingen, de fragmentatie van de verschillende bezorgdiensten en de trend van het teruglopen van fysieke retailpunten in Nederland zorgen ervoor dat er een grotere druk op last mile delivery ontstaat. Uit onderzoek blijkt dat het ongevraagd afleveren bij buren steeds vaker gebeurt en dat dit meer en meer tot frustratie in wijken leidt. Op welke manier gaan we in de toekomst onze pakketjes ontvangen? Deze uitdagingen lijken een goede voedingsbodem te zijn voor social delivery-diensten.

Social delivery-diensten bieden een goede oplossing voor de complexe last mile. Dit doen ze door slim gebruik te maken van de samenleving en in te spelen op de behoeften van klanten die meer duidelijkheid en controle willen. Voorbeelden van dergelijke diensten zijn Homerr en ViaTim, die thuiszittende buren en/of ouderen inzetten om pakketten aan te nemen voor online bestellers in de omgeving.

Netwerk van pick-up- en retourpunten

“Op dit moment wordt ongeveer een op de tien pakketten afgeleverd bij een pick-uppunt. De verwachting is dat dit de komende jaren gaat verdrievoudigen, waardoor social delivery-diensten alleen maar belangrijker worden”, aldus Margreeth Pape, adviseur logistiek bij Thuiswinkel.org. “Steden zullen de komende tijd steeds meer eisen stellen aan bestelbussen en ongevraagd afleveren bij de buren is niet altijd wenselijk. Daarnaast is de klant veeleisend en zal ‘het pakket vaker de klant opzoeken dan de klant het pakket’.”

Social delivery-diensten als Homerr en ViaTim zijn bezig met een opmars in Nederland en lijken de wind in de rug te hebben. Dergelijke partijen willen de last mile-problematiek oplossen door een fijnmazig netwerk van pick-up- en retourpunten aan te bieden.

Juriaan Matthijsen, oprichter van Homerr, weet wel wat de belangrijkste reden voor de opkomst van social delivery is: “Bij 30% van de mensen komt het pakket niet aan op het juiste adres of bezorgdag met grote frustraties als gevolg. Via ons unieke netwerk van particulieren en retailpunten kunnen wij deze frustraties voor een groot deel wegnemen.” Naast Homerr zien we ook steeds meer lokale partijen die stadsspecifieke oplossingen ontwikkelen. Het wordt interessant om te volgen welk van deze initiatieven, zoals kluisjesbezorging en bezorging met buurtgenoten of fietskoeriers, zich landelijk snel weten uit te breiden en zich echt tussen de grote spelers weten te vestigen.

Meer weten?

Margreeth Pape

Wil je meer weten over social delivery of andere logistiek-gerelateerde onderwerpen? Neem dan contact op met Margreeth Pape (), adviseur logistiek bij Thuiswinkel.org.