9 mei 2017

Nieuw: online bestedingen per productsegment

Infographic groei-indices producten

Vanaf dit jaar biedt Thuiswinkel.org in samenwerking met GfK en PostNL elk kwartaal een preview van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van e-commerce. We doen dit voorafgaand aan de publicatie van de Thuiswinkel Markt Monitor, zodat jij alvast op de hoogte bent van de laatste cijfers.

 

 

 

We geven daarbij de groeicijfers van de online bestedingen per productcategorie weer. In dit geval vergelijken we de online bestedingen in het eerste kwartaal van 2017 met die in dezelfde periode vorig jaar.

Infographic groei indices producten

Download de tekstversie

Infographic productsegmenten Q1 2017

Uit deze cijfers blijkt dat de categorie Health & Beauty in het eerste kwartaal van 2017 het hardst is gestegen, met 52% ten opzichte van dezelfde periode in 2017. De productcategorie Kleding staat met een groei van 34% op de tweede plek, gevolgd door Home & Garden (30%).

Thuiswinkel Markt Monitor

We publiceren de volledige rapportage van de Thuiswinkel Markt Monitor Q1 2017 in de tweede week van juni. Daarin vind je meer informatie over de productcategorieën, het profiel van de online koper en welke devices consumenten vooral gebruiken. Ook doen we dan een voorspelling voor de cijfers van heel 2017.

Gratis voor leden en business partners

Leden en business partners van Thuiswinkel.org kunnen de Thuiswinkel Markt Monitor vanaf half juni downloaden via ‘Mijn Account'. Voor meer informatie over de Thuiswinkel Markt Monitor kun je contact opnemen met Gino Thuij, GfK ().