21 december 2012

Met WebWinkelChecker winkel je veiliger online

Dit is een gearchiveerd bericht. Hierdoor kan het zijn dat onderstaand bericht niet volledig toegankelijk is. Wanneer je vragen hebt over de inhoud, neem contact met ons op via marketing@thuiswinkel.org. Gratis hulpmiddel om koopstress te verminderen
Handig voor consumenten! WebWinkelChecker vertelt of een webwinkel betrouwbaar is, direct als je de webwinkel bezoekt. Het Thuiswinkel Waarborg is daarbij als enige betrouwbare webwinkelkeurmerk een belangrijke indicator.

De WebwinkelChecker is als kleine toevoeging in de browser gratis te downloaden op webwinkelchecker.nl. Bezoek je een webwinkel dan toont een geel balkje hoe anderen de webwinkel beoordelen en of de webwinkel lid is van Thuiswinkel.org en dus het Thuiswinkel Waarborg mag voeren. Net als Superman verschijnt WebWinkelChecker alleen als hij nodig is. Hij zet aan tot kopen wanneer de webwinkel positief beoordeeld is en hij beschermt wanneer de webwinkel bijvoorbeeld failliet blijkt. Zo winkelt de consument veiliger en zonder zorgen.

Kopen bij betrouwbare webwinkels
Thuiswinkel.org juicht het initiatief toe. Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org: “Het sluit aan bij waar het Thuiswinkel Waarborg voor staat: kopen bij betrouwbare webwinkels. De leden van Thuiswinkel.org worden jaarlijks gecertificeerd op tal van punten en voldoen aan alle wet- en regelgeving voor webwinkels. Voor consumenten is het soms lastig om te bepalen welke webwinkels betrouwbaar zijn, zeker in het oerwoud aan onbetrouwbare keurmerken die niet of nauwelijks ergens op controleren. Mooi dat het Thuiswinkel Waarborg zo ook in deze tool een belangrijke rol kan spelen die consumenten verder helpt.”

Onbekende webwinkels
De WebwinkelChecker springt in op een belangrijke trend. Online winkelen is populair. Het bespaart tijd en je bent niet gebonden aan openingstijden van winkels. Is een product een keer niet op voorraad bij een favoriete webwinkel, of de consument is op zoek naar een scherpe prijs, dan komt hij al snel terecht bij een webwinkel waar hij nog nooit wat heeft besteld en dus nog niet kent.

Handig advies
Juist op die momenten zijn consumenten onzeker of ze overgaan tot kopen en geeft
WebWinkelChecker handig advies over de betrouwbaarheid van de webwinkel. Bedenker Thijs Suijten kwam op het idee van WebWinkelChecker nadat hij een negatieve ervaring had met een webwinkel. Hij had wel betaald maar kreeg niets geleverd. Dit is de grootste angst onder webwinkelend Nederland. Met WebWinkelChecker helpt Thijs automatisch en op het juiste moment door informatie over de betrouwbaarheid van webwinkels.

Download WebWinkelChecker op www.webwinkelchecker.nl