Cybersecurity

Veiligheid en (het voorkomen van) fraude zijn de sleutelwoorden voor het vertrouwen in de e-commercebranche. Ze beheersen de hele online keten ‘identificeren-bestellen-betalen-(af)leveren’. Webwinkeliers moeten gepaste maatregelen nemen zodat consumenten veilig kunnen winkelen. Hoe doe je dat? 

Security Panorama

Webshops mogen daarom geen kwetsbaarheden bevatten. Ook een goede identificatie via eID-systemen zal de consument en webwinkel over en weer meer zekerheden geven voor het aangaan van een transactie.

Thuiswinkel.org neemt haar verantwoordelijkheid als het om veiligheid gaat en informeert haar leden via onder meer nieuwsbrieven over veiligheid. Daarnaast biedt de belangenvereniging haar leden ‘tools’ aan die zij kunnen gebruiken in het zakendoen met bijvoorbeeld ict-leveranciers en websitebouwers. Ook worden de websites van leden gescand op de meest bekende veiligheidsrisico’s. Leden die niet voldoen aan gestelde veiligheidseisen, worden gemaand actie te ondernemen op ultieme straffe van schorsing en/of royement.

Resultaten

Thuiswinkel.org heeft samen met diverse partijen een belangrijke bijdrage geleverd aan de volgende resultaten op het thema veiligheid:

  1. Door preventieve communicatieafspraken tussen webwinkels en creditcardmaatschappijen is het aantal onterechte charge backs sterk gereduceerd. Er is een protocol opgezet om snel valse websites uit de lucht te krijgen.
  2. Leden van Thuiswinkel.org worden geïnformeerd over en gescand op bekende veiligheidsrisico’s. Het is onderdeel van de certificering van Thuiswinkel Waarborg. Bij blijvend niet voldoen kunnen leden worden geschorst en/of geroyeerd.

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de

PA & Legal nieuwsbrief

Alle artikelen in Cybersecurity

Filter op

Artikelsoort