Cybersecurity
Veiligheid en (het voorkomen van) fraude zijn de sleutelwoorden voor het vertrouwen in de e-commercebranche. Ze beheersen de hele online keten ‘identificeren-bestellen-betalen-(af)leveren’. Webwinkeliers moeten gepaste maatregelen nemen zodat consumenten veilig kunnen winkelen. Hoe doe je dat?
Webshops mogen daarom geen kwetsbaarheden bevatten. Ook een goede identificatie via eID-systemen zal de consument en webwinkel over en weer meer zekerheden geven voor het aangaan van een transactie.
Thuiswinkel.org neemt haar verantwoordelijkheid als het om veiligheid gaat en informeert haar leden via onder meer nieuwsbrieven over veiligheid. Daarnaast biedt de belangenvereniging haar leden ‘tools’ aan die zij kunnen gebruiken in het zakendoen met bijvoorbeeld ict-leveranciers en websitebouwers. Ook worden de websites van leden gescand op de meest bekende veiligheidsrisico’s. Leden die niet voldoen aan gestelde veiligheidseisen, worden gemaand actie te ondernemen op ultieme straffe van schorsing en/of royement.
Resultaten
Thuiswinkel.org heeft samen met diverse partijen een belangrijke bijdrage geleverd aan de volgende resultaten op het thema veiligheid:
- Door preventieve communicatieafspraken tussen webwinkels en creditcardmaatschappijen is het aantal onterechte charge backs sterk gereduceerd. Er is een protocol opgezet om snel valse websites uit de lucht te krijgen.
- Leden van Thuiswinkel.org worden geïnformeerd over en gescand op bekende veiligheidsrisico’s. Het is onderdeel van de certificering van Thuiswinkel Waarborg. Bij blijvend niet voldoen kunnen leden worden geschorst en/of geroyeerd.
Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de
Alle artikelen in Cybersecurity
Filter op
-
Mijn Cyberweerbare Zaak-subsidie gaat weer open
Gepubliceerd op 23 september 2024De subsidieregeling "Mijn Cyberweerbare Zaak" biedt kleine bedrijven een vergoeding voor cyberveiligheidsmaatregelen. Ontdek wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen!
-
Mkb in gevaar: waarom jouw bedrijf nú actie moet ondernemen tegen cybercriminaliteit
Gepubliceerd op 17 juni 2024In opdracht van de Cyber Security Raad heeft Deloitte een onderzoek gedaan naar de oorzaken van de cyberweerbaarheidskloof tussen bedrijven. Wat de voornaamste conclusies zijn, lees je in dit artikel.
-
Echt niet vandaag: actiedag tegen digitale criminaliteit
Gepubliceerd op 4 april 2024CategorieIn Oost-Nederland melden zich dagelijks gemiddeld 23 slachtoffers van digitale criminaliteit bij de politie. Alle reden voor de politie Oost-Nederland met meer dan tachtig partners in actie te komen.
-
Nieuwe Google-regels brengt het afleveren van e-mail in gevaar
Gepubliceerd op 28 maart 2024Google hanteert sinds kort stringente regels voor het veilig verzenden en ontvangen van e-mail. Met de toenemende dreiging van cyberaanvallen, wordt de juiste inrichting van DMARC een noodzaak.
-
NIS2-Quickscan helpt organisaties bij voorbereiding op nieuwe cyberwet
Gepubliceerd op 26 maart 2024Op donderdag 29 februari heeft de Rijksoverheid de NIS2-Quickscan gelanceerd. Deze richtlijn is gericht op het vergroten van de digitale weerbaarheid van bedrijven en organisaties in de Europese Unie.
-
120.000 WordPress-sites kwetsbaar door kritiek lek in populaire plug-in
Gepubliceerd op 26 februari 2024CategorieZo'n honderdtwintigduizend WordPress-sites lopen risico op cyberaanvallen door een kritieke kwetsbaarheid in de populaire plug-in Ultimate Member. Lees meer wat dit betekent.
-
Nederland moet meer investeren in digitale veiligheid
Gepubliceerd op 7 februari 2024CategorieDe raad waarschuwt dat de huidige inspanningen en investeringen voor cybersecurity niet genoeg zijn om de groeiende digitale dreigingen het hoofd te bieden.
-
Hoe verbeter je jouw Cybersecurity?
Gepubliceerd op 12 januari 2024CategorieStart met cybersecurity en doe de CyberVeilig Check waarmee je binnen 5 minuten weet hoe jij je cyberveiligheid kunt verbeteren.
-
De risico's van AI op de werkvloer
Gepubliceerd op 11 december 2023KennisartikelIn samenwerking met de politie waarschuwt het Digital Trust Center (DTC) voor de risico's van het gebruik van generatieve kunstmatige intelligentie (AI) op de werkvloer.
-
WordPress update noodzakelijk om kritieke kwetsbaarheid te verhelpen
Gepubliceerd op 8 december 2023WordPress, het populaire contentmanagementsysteem, heeft een kritieke waarschuwing uitgegeven over een ernstige kwetsbaarheid die websites kwetsbaar maakt voor overnames op afstand.
-
Op weg naar succes met data: 9 vraagstukken voor organisaties
Gepubliceerd op 14 november 2023KennisartikelHet is makkelijker gezegd dan gedaan om data écht te laten werken voor de consument. Waar te beginnen? Dit artikel biedt handvatten aan de hand van negen vraagstukken.
-
NIS2-tool gelanceerd: valt jouw organisatie eronder?
Gepubliceerd op 24 oktober 2023Op 18 oktober 2023 is de zelf-evaluatie NIS2 gelanceerd. Wie de zelf-evaluatie invult, weet of zijn organisatie onder de NIS2-richtlijn valt.