WordPress update noodzakelijk om kritieke kwetsbaarheid te verhelpen

Gepubliceerd op: 8 december 2023
Bijgewerkt op: 8 december 2023
Geschreven door
Cyber Security (5)

WordPress, het populaire contentmanagementsysteem, heeft een kritieke waarschuwing uitgegeven over een ernstige kwetsbaarheid die websites kwetsbaar maakt voor overnames op afstand.

Deze kwetsbaarheid die aanwezig is sinds WordPress versie 6.4, maakt remote code execution mogelijk onder bepaalde omstandigheden. Het lek is niet inherent aan WordPress 'core', maar vereist een bijkomende kwetsbaarheid in een plug-in of thema om te worden misbruikt. Securitybedrijf Wordfence benadrukt dat zogenaamde 'object injection' kwetsbaarheden veelvuldig voorkomen in plug-ins en thema's van WordPress, wat het risico op misbruik vergroot. Aanvallers kunnen deze kwetsbaarheden combineren met de kernkwetsbaarheid in WordPress zelf om volledige controle over websites te krijgen.

WordPress heeft een update uitgebracht, versie 6.4.2, die dit beveiligingslek aanpakt. Het wordt beheerders van WordPress-websites sterk aangeraden om zo snel mogelijk te updaten naar deze nieuwe versie. Hoewel de meeste WordPress-sites automatisch updaten, is het essentieel dat beheerders hun systemen handmatig controleren om zeker te zijn dat de update succesvol is geïnstalleerd. Deze actie is cruciaal om de veiligheid van de website en de gegevens van de gebruikers te waarborgen.

Bron: ccinfo.nl

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Roland van Kortenhof
Roland van Kortenhof 250x250

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Thuiswinkel Markt Monitor Dashboard

  Gepubliceerd op 18 april 2024
  Kennisartikel

  Vergelijk jouw eigen prestaties met de branche via het online dashboard, exclusief voor leden en businesspartners.

  Online Marketing Data Statistieken Op Beeldscherm En Mobiele Telefoon 800X400
 • Embedded Lending als kans voor jouw bedrijf

  Gepubliceerd op 17 april 2024

  Embedded Finance gaat een stap verder dan traditionele bancaire diensten: financiële functies worden hierbij geïntegreerd in platforms en andere SaaS-oplossingen. Rabobank biedt een breed assortiment hiervan aan.

  Ondernemerschap
  Business Partner
 • Dit is waarom customer loyalty zo belangrijk is

  Gepubliceerd op 4 april 2024
  Kennisartikel

  Loyale klanten zijn waardevolle klanten. Ze keren vaker terug naar je webshop, besteden meer en kosten minder dan nieuwe klanten. Daarnaast bevelen ze je webshop vaker aan en delen ze meer data. Alleen, hoe maak je van je klanten loyale klanten? 

  Customerloyalty2
 • Echt niet vandaag: actiedag tegen digitale criminaliteit

  Gepubliceerd op 4 april 2024
  Categorie

  In Oost-Nederland melden zich dagelijks gemiddeld 23 slachtoffers van digitale criminaliteit bij de politie. Alle reden voor de politie Oost-Nederland met meer dan tachtig partners in actie te komen.

  Cybercriminaliteit 800 X 400