Bluepaper - Hoe data écht werkt voor de consument

Gepubliceerd op: 11 oktober 2023
Bijgewerkt op: 13 oktober 2023
Hoe Data Écht Werkt Voor De Consument

De expertgroep ‘Hoe data écht werkt voor de consument’ met Ematters als voorzitter en PostNL en Voyado als hosts, neemt je mee in wat er komt kijken om de communicatie met de consument te verbeteren. Daarbij zijn data vaak onderbelicht terwijl ze juist een belangrijk onderdeel zijn om de doelstellingen van je organisatie te realiseren. Ze stellen dan ook: om efficiënt en relevant met je consument te communiceren zijn ‘data’ vaak een grote uitdaging bij organisaties. Maar welke data heb je minimaal nodig (golden profile) om je doelstellingen te halen en hoe kom je aan deze informatie? Is de marketingafdeling hier verantwoordelijk voor of zet je juist een externe bron in?

De expertgroep stelt de volgende onderzoeksvraag in deze bluepaper: wat is voor nu en voor de nabije toekomst dé manier om data te laten werken voor je organisatie en tevens waardevol te laten zijn voor de consument?

Takeaways uit deze bluepaper

  1. Realiseer je dat je bedrijf/afdeling/team een bepaalde maturiteit heeft als we kijken naar data, people en platform/techniek.

  2. Je hebt een duidelijke bedrijfspurpose en bedrijfsstrategie nodig om een goede datastrategie te schrijven en te realiseren.

  3. Kies bewust welke data je wil verzamelen om relevant te gaan communiceren met je consument.

Downloads

  • ShoppingTomorrow Bluepaper - Hoe data écht werkt voor de consument

    Geschreven door een expertgroep o.l.v. Ematters, VOYADO en PostNL Data Solutions.

Onderwerpen

Deel deze download

Recente artikelen over dit onderwerp