Internationaal ondernemen

Met een internetpenetratie van 97% en 13,9 miljoen e-shoppers in 2017 is de online markt in Nederland verzadigd te noemen. Het is voor Nederlandse bedrijven daarom zaak om ook over de grenzen te kijken naar geschikte afzetmarkten. Sterker nog, volgens de expertgroep Cross-border (E-)commerce van onderzoeksplatform ShoppingTomorrow is het voor Nederlandse bedrijven zelfs noodzakelijk om cross-border te gaan.

Cross-border e-commerce kan dus zeker grote voordelen hebben voor (web)winkels in Nederland, maar hiervoor moeten natuurlijk nog wel wat obstakels en uitdagingen worden overwonnen. Wil jij de stap gaan wagen? Bereid je dan goed voor. Wij helpen je hierbij graag een stapje verder. 

Bekijk de Cross-Border E-commerce Checklist

 

Internationaal keurmerk voor webwinkels

Thuiswinkel.org heeft samen met Ecommerce Europe een pan-Europees keurmerk gelanceerd. Het Ecommerce Europe Trustmark heeft als doel cross-borderdrempels te verlagen. Het keurmerk wordt gratis en exclusief aangeboden aan de leden van Thuiswinkel.org. Download het Ecommerce Europe Trustmark via Mijn Account of word lid!
Ecommerce Europe Trustmark logo

Do’s en don’ts voor e-commerce in het buitenland

Verdiep je goed in het land waarin je zaken wilt gaan doen. Op de website van Ecommerce Europe kun je bijvoorbeeld de e-commercefacts & figures per land bekijken. Leden van Thuiswinkel.org kunnen de volledige rapporten gratis downloaden via Mijn Account. Handig!


Screenshot uit e-commercerapport

Crossbordertool

De Crossbordertool is een praktisch hulpmiddel voor ondernemers die een uitbreiding naar Spanje of Frankrijk overwegen. Deze tool is ontwikkeld door de expertgroep Cross-border E-commerce van onderzoeksplatform ShoppingTomorrow. Hierin hebben 24 experts van bekende e-commercebedrijven hun krachten gebundeld om webwinkels voor te bereiden op deze stap. Kijk voor meer informatie op crossbordertool.nl

Cross Border Webshop Register

Thuiswinkel.org werkt met een aantal andere e-commerceverenigingen samen in Ecommerce Europe. Waarom? Om jou verder te helpen, bijvoorbeeld door internationale belangenbehartiging, het publiceren van onderzoeksrapporten en het organiseren van internationale evenementen. En via een gratis Cross Border Webshop Register.
Ecommerce Europe logo

Internationaal juridisch advies

Ook op juridisch vlak kun je bij ons terecht voor hulp bij cross-border ondernemen. Zo bieden we algemene voorwaarden in verschillende talen aan en kunnen onze ervaren juristen je ook helpen met internationaal juridisch advies. Neem contact met ons op via .

Juridische weegschaal

Hulp nodig bij ondernemen in het buitenland?

Natuurlijk staan onze business partners ook voor je klaar om je te helpen bij het verkopen van producten en/of diensten in het buitenland. Bekijk in onze business partnerlijst wie je kunnen helpen en neem vrijblijvend contact met ze op.

 

Logo Thuiswinkel Business Partner