Internationaal ondernemen

Internationaal ondernemen kan grote voordelen hebben voor je webshop. Zo wordt je doelgroep een stuk groter en heb je er automatisch veel nieuwe potentiële klanten bij. Maar als je besluit de grens over te gaan, zijn er veel zaken waar je (extra) rekening mee moeten houden. In België spreken ze wellicht (bijna) dezelfde taal, maar de regels zijn daar anders. De e-commercewet is in Duitsland strenger dan bij ons en in sommige landen is de logistieke keten niet zo geregeld als in Nederland. Wil jij de stap gaan wagen? Bereid je dan goed voor. Wij helpen je hierbij graag een stapje verder. 

 

Internationaal keurmerk voor webwinkels

logo shopping secureThuiswinkel.org heeft voor zowel b2c als b2b-webwinkels het internationale keurmerk Shopping Secure gelanceerd. Hiermee kunnen leden van Thuiswinkel.org die over de grens (willen) ondernemen, zich laten certificeren volgens de belangrijkste Europese wet- en regelgeving, zodat zij onder buitenlandse klanten nog meer vertrouwen kunnen uitstralen. 
Meld je aan voor Shopping Secure

Do’s en don’ts voor e-commerce in het buitenland

Verdiep je goed in het land waarin je zaken wilt gaan doen. Op de website van Ecommerce Europe kun je bijvoorbeeld de e-commercefacts & figures per land bekijken. Zo zie je precies wat de internetpenetratie is, hoe hoog de online omzet is en wat de favoriete aflevermethode is. Op basis van die informatie kun jij de juiste keuzen maken. 

Ga naar Ecommerce Europe

Bluepaper: Unusual suspects

De expertgroep Cross-border E-commerce van onderzoeksplatform ShoppingTomorrow heeft in het onderzoeksjaar 2019-2020 onder leiding van DHL en SaleSupply onderzocht welke landen goede opties zouden zijn voor het verkopen over de grens. Ze richtten zich daarbij op de unusual suspects; landen in Europa die zeer geschikt zijn voor cross-border verkoop, juist omdat de concurrentie nog niet zo hoog is en de consumenten wel bereid zijn om online te kopen. 

Download de bluepaper

Omgaan met internationale retouren 

Hoe kun je de retourstroom van je webshop terugdringen? Is dat eigenlijk wel noodzakelijk? En misschien wel het meest interessant: Hoe doe je dat cross-border? De expertgroep Cross-Border (E-)commerce van onderzoeksplatform ShoppingTomorrow heeft zich in 2018 op het retourvraagstuk gericht.

Download de bluepaper

Verkopen in Amerika

In Amerika liggen mooie kansen voor Nederlandse retailers. Maar waar moet je op letten als je in Amerika wilt verkopen? Voor deze bluepaper onderzocht de expertgroep drie cases en beschreef de valkuilen en drempels die deze bedrijven moeten overkomen om de verkoop in de USA te starten of te stimuleren.

Download de bluepaper

Cross-bordertool helpt je verder

In 2016 ontwikkelde de expertgroep Cross-border (E-)commerce een cross-bordertool met vragen, tips en tricks om te gaan ondernemen in Frankrijk en Spanje. 24 experts van bekende e-commercebedrijven zich verenigd om je voor te bereiden op deze stap. Zij stellen hun expertise en kennis over cross border ondernemen en de buitenlandse markt beschikbaar. Je vindt de handige tool hier.

Ga naar de cross-bordertool

Luister de podcast 

Deze podcast gaat over de P2b-verordening (platform-to-business). Deze verordening heeft impact op verkopers die hun producten (internationaal) aanbieden op platformen.

Nieuws over internationaal ondernemen

Met enige regelmaat plaatsen wij nieuws, onderzoeken en feiten en cijfers over online zakendoen in het buitenland. Ook plaatsen wij nieuws over en van onze koepelorganisatie Ecommerce Europe. Je vindt de nieuwsartikelen in ons overzicht. Zo ben je altijd op de hoogte.

 

Ga naar het nieuwsoverzicht