Trending artikelen

Duurzaamheid is een onderwerp dat alle bedrijfsterreinen raakt. Binnen de e-commercesector liggen er voornamelijk kansen op het gebied van energiegebruik, logistiek en verpakkingen. Hierbij is het inzichtelijk maken van de milieu-impact van het online winkelen een eerste stap.

We helpen je graag op weg:

 

Duurzaam verpakken
Wil je je verpakkingen verduurzamen? Wij helpen je en geven je informatie over de verschillende verpakkingen en welke een positiever effect hebben op het milieu. Lees onze plannen voor de lange termijn in ons Brancheverduurzamingsplan e-commerce 2019-2022 of lees onze praktische handleiding en krijg handvatten om direct aan de slag te gaan: Goed Verpakt: Handleiding Duurzaam Verpakken

Verduurzaming logistiek
Maak je de keuze om je logistieke proces te verduurzamen? Wij adviseren je om eerst je logistieke impact in kaart te brengen. Onze rekentool Bewust Bezorgd is dé generieke tool van de e-commercesector, tot stand gekomen met o.a. het ministerie, vervoerders en webwinkels. Met de berekening breng je jouw logistieke uitstoot in kaart en ontvang je een persoonlijk dashboard. Vervolgens verduurzaam je samen met je klant de totale uitstoot.

Circulair ondernemen
Er liggen veel kansen voor ondernemers binnen een circulaire economie. Lees meer over dit onderwerp of download hier onze position paper over circulaire economie.

Overige relevante onderwerpen

Meer weten over wet- en regelgeving op ons afkomt?

Ga naar de wetgevingsagenda

 

Alle artikelen in Duurzaamheid in de e-commerce