Veilige e-mailstandaarden (5/5): Aan de slag met online veiligheid

Gepubliceerd op: 9 november 2021
Bijgewerkt op: 9 november 2021
Geschreven door
Fraude & Veiligheid Digitaal Slot Blauw 800X400

Thuiswinkel.org zorgt ervoor dat er regelmatig een securityscan wordt uitgevoerd vanuit business partner Forus-P. Het rapport dat hieruit volgt, maakt snel duidelijk of jouw webapplicatie veilig is. Dit is natuurlijk belangrijk om te weten.

Communicatie met klanten vindt niet alleen plaats via de website, belangrijke delen van de customer journey lopen ook via e-mail. Verwacht wordt dat dit veilig en betrouwbaar gebeurt. De laatste maanden hebben wij je via verschillende artikelen bewust willen maken van het feit dat e-mail niet per definitie veilig is, tenzij de juiste maatregelen getroffen zijn. Het is daarom raadzaam om de beveiliging van e-mail, net als die van de website, op orde te hebben. Wist je dat 83 procent van de wereldwijde aanvallen op getrackte netwerken in 2020 via e-mail plaatsvond?

Veilige communicatie met klanten

We vinden het belangrijk dat onze leden via alle kanalen veilig communiceren met hun klanten. Omdat het inregelen van veilige e-mailstandaarden soms best lastig is, zijn we op zoek gegaan naar een partner die retailers kan helpen bij de implementatie. Via de Veilige E-mail Coalitie (VEC), waar Thuiswinkel.org één van de initiatiefnemers van is, kwamen we Kevlarr tegen. Het beveiligen van een e-maildomein is geen eenvoudige klus, maar dit bedrijf neemt alle zorg uit handen. Eenmaal juist geïmplementeerd, beschermt het organisaties beter tegen phishing, CEO fraude, impersonatie en andere online gevaren via e-mail. De toegevoegde waarde van Kevlarr bestaat voornamelijk uit het toepassen van hun kennis en expertise op het gebied van e-mailbeveiliging. Dit gebeurt zonder het installeren van nieuwe hard- of software, maar via het toepassen van de juiste instellingen in de e-mailomgeving.

Online test voor e-mailbescherming

Om bewustwording te creëren omtrent dit probleem heeft Kevlarr een online tool gebouwd. Hiermee ervaar je wat er gebeurt bij e-mail impersonatie en kom je erachter of je e-mail beschermd is. De zogenaamde spoofing e-mail is volkomen onschuldig. Uiteraard wordt er eerst gecontroleerd of jij de eigenaar bent van het door jou opgegeven e-mailadres.

Krijg inzicht in je uitgaande e-mail

Ben je overtuigd van de gevaren van een onbeschermd e-maildomein? En vraag je jezelf af hoe nu verder? Met de gratis monitoring die Kevlarr aanbiedt, krijg je volledig inzicht in de partijen en systemen die uit jouw naam mailen. Op basis hiervan kunnen de volgende stappen worden bepaald om de veiligheid te vergroten. Naast het verschaffen van inzicht, ontzorgt Kevlarr je ook op dit gebied. Dit doen ze vaak samen met of onder toezicht van jouw eigen IT-verantwoordelijke.

Is jouw maildomein goed beveiligd?

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zorg dat je maildomein niet misbruikt wordt door cybercriminelen. Doe op emailveilig.nu een test om te kijken of jullie beschermd zijn tegen hacking. Als dit niet het geval is kan Kevlarr helpen om volledige zeggenschap te krijgen over jouw maildomein.

Benieuwd of jullie e-maildomein voldoende beveiligd is?

Doe de test en verbeter je beveiliging

Meer lezen over veilige e-mailstandaarden?

In de volgende artikelen lichten we andere onderdelen toe:

Onderwerpen

Heb je vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact op met onze expert.

Roland van Kortenhof
Roland van Kortenhof 250x250

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp