Webwinkels kwetsbaar door kritiek lek in Adobe Commerce en Magento

Categorie
Gepubliceerd op: 21 februari 2022
Bijgewerkt op: 21 februari 2022
Geschreven door
Waarschuwing

Onderzoekers hebben een kritieke kwetsbaarheid in webwinkelsoftware Adobe Commerce en Magento Open Source ontdekt waardoor het mogelijk is om webshops op afstand over te nemen. Adobe heeft beveiligingsupdates uitgebracht om de kwetsbaarheid te verhelpen.

Honderdduizenden webshops draaien op Adobe Commerce, dat eerder nog bekendstond als Magento Commerce, en Magento Open Source. Afgelopen zondag kwam Adobe wegens een actief aangevallen zerodaylek (CVE-2022-24086) met een noodpatch. Nu blijkt er nog een kritieke kwetsbaarheid in de software aanwezig te zijn. De impact van dit beveiligingslek, aangeduid als CVE-2022-24087, is op een schaal van 1 tot en met 10 met een 9.8 beoordeeld. Dezelfde impactscore als het zerodaylek van afgelopen zondag.

Een andere overeenkomst met het zerodaylek is dat de nieuwe kwetsbaarheid wordt veroorzaakt door het niet goed controleren van gebruikersinvoer. Dit maakt het mogelijk voor een aanvaller om willekeurige code uit te voeren en de webshop over te nemen. Volgens Adobe wordt er voor zover bekend nog geen misbruik van CVE-2022-24087 gemaakt. Webshops wordt dringend aangeraden om de update zo snel mogelijk te installeren.

Bron: Security.nl, 18 februari.

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Roland van Kortenhof
Roland van Kortenhof 250x250

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp