Waarom mag jij ShoppingTomorrow niet missen?

Gepubliceerd op: 11 december 2023
Bijgewerkt op: 11 december 2023
Marieke Vink 800 X 400

Marieke Vink, Programma manager ShoppingTomorrow en Thuiswinkel e-Academy, heeft afgelopen jaar met succes haar eerste programmajaar afgerond. Terwijl we de uitkomsten van alle expertgroepen nog volop aan het delen zijn, is Marieke met haar team alweer druk bezig om er ook komend jaar weer een succes van te maken. In dit interview vragen we aan Marieke waarom jij ShoppingTomorrow niet mag missen.

Hoe heb je jouw eerste programmajaar ervaren?

‘Geweldig’ vertelt Marieke gelijk en ze spreekt over een groot hoogtepunt, maar geeft ook aan dat het soms nog best spannend is geweest: “Het was soms nog wel met vallen en opstaan, maar ik heb een geweldig eerste jaar gedraaid. De balans om de goede dingen te behouden en daarbij nieuwe, innovatieve elementen toe te voegen, om zo ShoppingTomorrow toekomstproof te maken, was wel echt een uitdaging. Zo hebben we dit jaar voor het eerst niet de uitkomsten van de onderzoeken in een boek gepubliceerd, maar zijn we gekomen met ons eigen magazine genaamd ‘Ecom Tomorrow’. Een magazine vol met interessante artikelen en interviews die heel relevant zijn voor de markt, en ontstaan zijn door de markt”, vertelt Marieke.

Wat waren jouw ervaringen als expert?

Voordat Marieke als Programma manager aan de slag ging, heeft ze zelf ook vele jaren als expert meegedaan aan ShoppingTomorrow: “Meedoen aan ShoppingTomorrow gaf mij toen precies de kennis die ik nodig had. Bij het bedrijf waar ik werkte was ik benoemd tot Head of Marketplaces op de e-commerceafdeling. Het bedrijf ging failliet en alle medewerkers met ervaring op marketplaces gingen eruit. Zelf beschikte ik, doordat ik voorheen in de fysieke winkels werkte, nog maar over weinig kennis op dit gebied. Bij ShoppingTomorrow heb je natuurlijk een haal- en een brengplicht als expert, maar eigenlijk ging dat heel snel gaande weg. Alle vragen die ik had kwamen in de expertgroep naar voren. Daarnaast kwam er ook een heel groot netwerk bij kijken, waardoor ik de antwoorden kreeg die ik op dat moment zocht”, aldus Marieke over haar ervaringen als expert bij ShoppingTomorrow.

Wat heeft ShoppingTomorrow experts te bieden?

“Kennis, netwerken, fun, maar ook de weg naar mooie samenwerkingen met retailers, tech- en/of marketingpartijen. Daarnaast is het behoren tot de e-commerce community van Nederland van groot belang. Experts zie je het hele jaar met elkaar praten over waar ze tegen aanlopen en hoe ze dit op kunnen lossen. Ze komen bij elkaar en denken echt na over bepaalde zaken. Iets wat ik heel mooi vind om te zien”, vertelt Marieke.

En wat zijn dan de voordelen voor de voorzitters en hosts?

Volgens Marieke biedt het programma niet alleen voordelen voor experts, maar ook voor voorzitters en hosts. Ze legt uit: “De voordelen zijn een beetje tweezijdig. Enerzijds doe je nieuwe inzichten op. Zo krijg je gedurende het programma een goed beeld van wat er echt speelt bij retailers, wat er leeft en waar ze van kunnen leren en behoefte aan hebben. Anderzijds biedt het programma veel mogelijkheden om je netwerk uit te breiden met partijen waarmee je een samenwerking wilt aangaan”.

Wat hoop je komend jaar te bereiken?

In het interview neemt Marieke ons als laatste nog mee in de doelstellingen van volgend jaar. Ze spreekt over een optimale balans tussen kennis, netwerken en fun. Drie factoren die volgens Marieke echt fundamenteel zijn voor het programma: “Als een van de drie factoren ontbreekt, is het voor mij niet geslaagd. Samen met mijn collega’s werken we er weer hard voor om alle drie de factoren weer optimaal in te richten”.

Daarnaast heeft Marieke nog een extra doelstelling, namelijk om volgend jaar een extra groot bereik te realiseren. Ze spreekt over de doelstelling om de retailbranche op een goede manier te bereiken en helpen te transformeren. Of je nu een klein, middelgroot of groot bedrijf bent maakt voor Marieke niet uit. Ieder bedrijf heeft namelijk zijn uitdagingen en het doel van Marieke is om zoveel mogelijk bedrijven te helpen en te ondersteunen.

Meld je aan bij ShoppingTomorrow

Marieke blikt dus terug op een succesvol eerste jaar en kijkt uit naar het komende jaar. Komende weken spreken wij verschillende experts, voorzitters en hosts over hoe zij het programma hebben ervaren. Ben je enthousiast over het programma? Meld je dan nu al aan als expert, host of voorzitter.

Meld je aan

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Marieke Vink 250 X 250

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp