Welke voorspellingen zijn uitgekomen en welke niet op gebied van payments?

Gepubliceerd op: 20 september 2023
Bijgewerkt op: 20 september 2023
Podcast Luisteren 800X400

Arlette Broex, Business Lead iDEAL bij Currence, is voorzitter van de expertgroep Online Betalen: ontwikkelingen in 2025-2030. Naast haar werk is zij ook podcastmaker. Samen met Gertjan Rösken maakt zij de tweewekelijkse podcast Nieuwe Knikkers over het laatste nieuws op het gebied van payments, retail en loyalty. In deze podcast blikken ze terug op 11 jaar ShoppingTomorrow-bluepapers over de toekomst van betalen. Welke voorspellingen zijn uitgekomen en welke niet?

Een terugblik op 11 jaar ShoppingTomorrow

Hoe ziet e-commerce er uit in 2020? Die vraag was het startpunt voor het ShoppingTomorrow-programma van Thuiswinkel.org 11 jaar geleden. Door de jaren heen zijn er door de vele expertgroepen bluepapers over de meest uiteenlopende onderwerpen gepubliceerd. Martijn Hos, stakeholdermanager bij Thuiswinkel.org, vertelt meer over de achtergrond van het programma en de reden waarom ShoppingTomorrow niet na 2020 is gestopt ondanks dat de oorspronkelijke stip op de horizon toen was bereikt.

Sinds 2013 zijn er ook jaarlijks bluepapers geschreven over de toekomst van betalen. Tijd om de gedane uitspraken eens tegen het licht te houden en te kijken of er een geheime formule is om te komen tot een betrouwbare voorspelling van de toekomst. Samen met betaalexpert Michel Drupsteen van ING bespreken de Nieuwe Knikkers welke ontwikkelingen zijn uitgekomen en waarom het met sommige technologieën toch anders is afgelopen. Daarnaast hoor je ook hoe het proces van de expertgroep loopt en waarom Michel mee doet als expert.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp