Vraag snel subsidie aan voor het verder ontwikkelen van je cybersecurity

Gepubliceerd op: 20 september 2023
Bijgewerkt op: 20 september 2023
Cyber Security (2)

Om innovatie van cybersecurity verder te stimuleren stellen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en de Europese Commissie bijna 1 miljoen euro beschikbaar voor Nederlandse mkb-ondernemers en onderzoekers die cybersecurity-projecten verder willen ontwikkelen. 

De financiering is bedoeld voor projecten die bijdragen aan de volgende thema’s: automatisering van bestaande cyberbeveiligingsoplossingen, behoud en scholing van personeel, veilig en privacy vriendelijk delen van data en nieuwe kleinschalige cybersecurity-oplossingen ontwikkelen of opschalen.
Per project kan een bedrag van minimaal € 25.000 en maximaal € 75.000 aangevraagd worden. In totaal is er € 930.000 beschikbaar voor CIF-NL, dat wordt gecoördineerd door NEXIS, het Nederlandse loket voor cybersecurity-innovatie en RVO.

Geïnteresseerde Nederlandse MKB ondernemers kunnen deze financiering krijgen vanuit de zogenoemde Cybersecurity Innovation Fund-regeling (CIF-NL). Aanvragen is mogelijk tot 2 november 2023 via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Meer informatie over Cybersecurity Innovation Fund 

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp