Vraag snel subsidie aan voor het verder ontwikkelen van je cybersecurity

Gepubliceerd op: 20 september 2023
Bijgewerkt op: 20 september 2023
Cyber Security (2)

Om innovatie van cybersecurity verder te stimuleren stellen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en de Europese Commissie bijna 1 miljoen euro beschikbaar voor Nederlandse mkb-ondernemers en onderzoekers die cybersecurity-projecten verder willen ontwikkelen. 

De financiering is bedoeld voor projecten die bijdragen aan de volgende thema’s: automatisering van bestaande cyberbeveiligingsoplossingen, behoud en scholing van personeel, veilig en privacy vriendelijk delen van data en nieuwe kleinschalige cybersecurity-oplossingen ontwikkelen of opschalen.
Per project kan een bedrag van minimaal € 25.000 en maximaal € 75.000 aangevraagd worden. In totaal is er € 930.000 beschikbaar voor CIF-NL, dat wordt gecoördineerd door NEXIS, het Nederlandse loket voor cybersecurity-innovatie en RVO.

Geïnteresseerde Nederlandse MKB ondernemers kunnen deze financiering krijgen vanuit de zogenoemde Cybersecurity Innovation Fund-regeling (CIF-NL). Aanvragen is mogelijk tot 2 november 2023 via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Meer informatie over Cybersecurity Innovation Fund 

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

  • Europese Unie beschermt consumenten tegen misleidende duurzaamheidsclaims

    Gepubliceerd op 24 april 2024
    Categorie

    Europese Unie neemt maatregelen om consumenten in e-commerce te beschermen tegen misleidende marketingpraktijken. Lees meer in dit artikel.

    Wetgeving Europa
  • Q&A SEA

    Gepubliceerd op 23 april 2024
    Video

    Tijdens deze Q&A gaven expert Yannick van der Ven en Sander van der Aa van Happy Horizon een korte introductie over het onderwerp en daarna hebben zij verschillende vragen beantwoord over SEA binnen e-commerce.

    SEA 800 X 400 (1)
  • Klantcontact na de aankoop, essentieel maar waarom?

    Gepubliceerd op 23 april 2024
    Kennisartikel

    Hoe bestrijd je als webshop onpersoonlijke reclame, en waarom moet je juist na de aankoop het contact met de klant zo goed mogelijk inrichten?

    Klantcontact
  • Thuiswinkel Markt Monitor Dashboard

    Gepubliceerd op 18 april 2024
    Kennisartikel

    Vergelijk jouw eigen prestaties met de branche via het online dashboard, exclusief voor leden en businesspartners.

    Online Marketing Data Statistieken Op Beeldscherm En Mobiele Telefoon 800X400