Duurzaamheid in de verkiezingsprogramma's

Categorie
Gepubliceerd op: 6 november 2023
Bijgewerkt op: 6 november 2023
Geschreven door
Duurzaamheidsclaims

Thuiswinkel.org heeft de verschillende standpunten op een rij gezet, om inzichtelijk te krijgen welke partij inzet op een duurzame inrichting van de economie van de toekomst, ook voor onze online sector.

Het transformeren naar een duurzame online onderneming, mét circulaire businessmodel, is een van de uitdagingen waar de online ondernemer voor staat. Een duurzaam bedrijfsmodel wordt niet alleen steeds noodzakelijker voor de planeet, ook voor de ondernemer is essentieel te hierop in te zetten om bestaansrecht te hebben in de toekomst. Om deze transitie te kunnen te versnellen is inzet van een nieuwe coalitie nodig. De overheid bepaalt de spelregels voor de ondernemers. Duurzaam online ondernemen moet effectief, aantrekkelijk en voordelig worden ingericht. Het is een voorwaarde om een duurzame e-commercesector binnen handbereik te krijgen.

Duurzaam ondernemen kent veel facetten. Inzetten op circulaire economie, je keten inzichtelijk maken, het hebben van een duurzaamheidsstrategie en het verduurzamen van de logistiek. Thema’s die raken aan de praktijk van e-commerce. De politieke partijen, zittend en nieuw, schreven erover in hun verkiezingsprogramma’s. De meeste partijen zijn het eens; de toekomst vraagt om verduurzaming en ze komen dan ook met allerlei voorstellen om dit te realiseren. Slechts een paar partijen pleiten voor minder aandacht voor duurzaamheid. Thuiswinkel.org heeft de verschillende standpunten op een rij gezet, om inzichtelijk te krijgen welke partij inzet op een duurzame inrichting van de economie van de toekomst, ook voor onze online sector.

Download hier de verkiezingsprogramma's over duurzaamheid

Overzicht politieke partijen standpunten ten opzichte van thema duurzaamheid

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Maike Jansen 320 X 320

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp