Veiligheid in de verkiezingsprogramma's

Categorie
Gepubliceerd op: 6 november 2023
Bijgewerkt op: 6 november 2023
Geschreven door
Cyber Security (5)

Thuiswinkel.org heeft de verschillende standpunten op een rij gezet, om inzichtelijk te krijgen welke partij inzet op online veiligheid. 

Voor Thuiswinkel.org is het niveau van digitalisering van groot belang. We zijn blij om te zien dat veel van de geanalyseerde partijen dit belang delen. Veel partijen zetten zich in om de digitalisering te bevorderen in Nederland. Tevens zien we dat cybersecurity ook hoog staat op de agenda bij een aantal partijen. Met name de partijen die hoog in de peilingen staan willen de digitale weerbaarheid verhogen en de pakkans van cybercriminelen vergroten. Dit is voor ons een belangrijk onderwerp, fraude en cyberdreigingen nemen immers al jaren toe.

Privacy en AI zijn ook twee thema's waar we vandaag de dag haast niet meer omheen kunnen. Burgers (consumenten) zijn 'cookie moe' en verwachten van de politiek dat hier stappen op worden gezet. Gelukkig zien we dat veel partijen hier ook actief mee bezig zijn. Tegelijkertijd zien we dat de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van AI er toe leiden dat een significant aantal partijen strakkere wetgeving  wil.

Kortom, de thema's die betrekking hebben op de e-commercesector in Nederland komen uitgebreid aan bod. Zie hieronder toegelicht wat de partijen aangeven in hun verkiezingsprogramma's op de onderwerpen digitalisering, cybersecurity, privacy en AI.

Download hier de verkiezingsprogramma's over veiligheid

Overzicht politieke partijen standpunten ten opzichte van thema veiligheid

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Maike Jansen 320 X 320

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp