Stichting Open verhoogt retailvergoeding

Categorie
Gepubliceerd op: 30 maart 2023
Bijgewerkt op: 30 maart 2023
Duurzaamheid Recycle 800 X 400

Vanaf 1 april 2023 verhoogt Stichting OPEN de vergoeding voor de aan haar afgegeven ingezamelde afgedankte elektrische apparaten door de retail met ongeveer 20 procent. De retail is een belangrijk inzamelkanaal van Stichting OPEN: 40 procent van het ingezamelde volume in 2021 werd via de retail ingenomen. Stichting OPEN heeft inmiddels meer dan 13.000 Wecycle-inleverpunten bij winkels en heeft hiermee een fijnmazig en kwalitatief hoogwaardige inzamelstructuur. Winkels met een Wecycle-inzamelmeubel zijn Wecycle-inleverpunt en dragen daar actief aan bij.

De retailer ontvangt van Stichting OPEN een retailvergoeding (excl.btw) op basis van de hoeveelheid/soort daadwerkelijk afgegeven apparaten.

De hoogte van de vergoeding bedraagt vanaf 1 april:

 CRT

 € 4 per CRT of (computer) monitor met een beeldbuis

 FPD

 € 4 per TV of (computer)monitor met een plat beeldscherm

 GWG

 € 7,50 per grootwitgoedapparaat

 KV

 € 7,50 per koel-/vriesapparaat

 KEI

 € 1 euro elektrisch apparaat dat niet in de KEI-box past

 KEI-box

 € 3 euro voor een volle KEI-box

 DC

 € 160 per ton

 
De datum van inwerkingtreding van de nieuwe retailvergoeding is 1 april 2023 en loopt tot het einde van de huidige AVV-periode van Stichting OPEN (31 december 2025). Deze bedragen worden jaarlijks geïndexeerd volgens de consumentenprijsindex (CPI) van het Centraal Bureau voor de Statistiek met een maximum van 3 procent.
 
Naast bovengenoemde verhoging van de basisvergoeding met ongeveer 20 procent stelt Stichting OPEN een bonusvergoeding in. In overleg met retailorganisaties gaat Stichting OPEN samen met de retail dit jaar inventariseren hoe retailers – naast hun wettelijke verplichting – een extra inspanning kunnen leveren, die leidt tot

  1. meer afgedankte apparaten die afgegeven worden aan Stichting OPEN of tot;
  2. lagere kosten verderop in de keten (dit leidt tot lagere kosten voor Stichting OPEN). Hiervoor ontvangen zij een bonusvergoeding.

Meer weten over dit onderwerp?

Lees hier verder 

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp