Sunweb: “We willen de Leading Digital Holiday Expert worden”

Categorie
Gepubliceerd op: 28 maart 2023
Bijgewerkt op: 3 april 2023
Geschreven door
SUNWEB!

Sunweb Group is een Nederlandse reisorganisatie die vanuit 7 landen zowel zomer- als wintersportvakanties aanbiedt onder merken als Sunweb, Eliza was Here en Gogo. Het bedrijf dat als doel heeft om de Leading Digital Holiday Expert te worden, is ondertussen al uitgegroeid tot een van de grootse reisorganisaties van Europa. We spreken Ruud Martens, Chief Commercial Officer bij Sunweb Group, over hoe Sunweb haar doelstelling wil gaan bereiken en hoe zij haar klanten een zorgeloze vakantie aan kunnen bieden.

“Creating Memories”

Sunweb Group is in 1991 opgericht als een organisator van busreizen naar wintersportgebieden. Na meerdere overnames groeide het bedrijf snel en wist het haar aanbod uit te breiden met zomerreizen en vakanties naar andere Europese bestemmingen. Momenteel is Sunweb uitgegroeid tot een van de grootste online reisorganisaties van Europa. Ruud heeft het over het doel om de klanten van Sunweb een zorgeloze vakantie aan te bieden: “We willen onze klanten ontzorgen en volledig laten genieten van hun vakantie waar zij herinneringen kunnen maken. Onze slogan ‘Creating Memories’, die we voor het Sunweb merk gebruiken, staat voor ons dan ook centraal”, vertelt Ruud.  

De complexiteit van de voorraad

De voorraad waar Sunweb mee te maken heeft is anders dan bij andere bedrijven en is enorm complex. Zodra er een vliegtuig vertrekt met vijf niet verkochte stoelen, dan verliest het bedrijf de ticketprijs van deze stoelen. Via verschillende algoritmes probeert Sunweb vraag en aanbod zo goed als mogelijk op elkaar af te stemmen: “We hebben iedere dag te maken met meerdere boekingscurves. Voor ieder moment en voor iedere plek is een boekingscurve waarbij rekening wordt gehouden met het aantal stoelen in de vliegtuigen, de beschikbare plaatsen in hotels en de prijs van de reis. Per dag berekenen we bij Sunweb meer dan 500 miljoen prijspunten door. Dit is voor een mens niet meer te doen. Het werken met deze algoritmes is een van de belangrijkste zaken voor als wij als bedrijf verder willen groeien”, vertelt Ruud.

“We willen de Leading Digital Holiday Expert worden”

Ondanks de enorme groei die Sunweb de afgelopen jaren al heeft gemaakt, ziet de reisorganisatie nog steeds mogelijkheden om verder te groeien. “We hebben de visie om de Leading Digital Holiday Expert te worden. Om deze visie te realiseren zien we dat we nog stappen moeten maken in het digitaliseren. Momenteel is bijvoorbeeld onze website nog niet leading en zijn we met een team bezig om onze hele website tegen het licht te houden. We kijken hierbij naar wat onze klanten nu precies willen en leren van best practises, om zo een seamless boekingsflow te kunnen ontwikkelen. Onze klant heeft dan een nog prettigere ervaring en wij kunnen weer groeien in de richting van de grootste digitale vakantie expert”, geeft Ruud aan.

Daarnaast weet Sunweb Group ook te groeien doordat zij met nieuwe producten en diensten nieuwe klanten aan weten te trekken. “We hebben nu bijvoorbeeld een samenwerking met Tomorrowland waarbij we samen Tomorrowland Winter gaan organiseren. Wij verzorgen de reis en de accommodatie en Tomorrowland verzorgt de Dj’s en de stages. Op deze manier trekken we weer een nieuw publiek aan, en dragen we ook weer bij aan onze visie ‘Creating Memories’ ”, vertelt Ruud.

Sunweb en Shopping Secure

Sunweb, dat ook aangesloten is bij Shopping Secure, geeft aan dat het Shopping Secure keurmerk een goede basis is voor het openen van online webshops in andere landen: “Ieder land heeft zo zijn eigenaardigheden, het is goed om een loket te hebben waar wij terecht kunnen met specifieke vragen”.


Wil je meer weten over Sunweb?

GA DAN NAAR DE WEBSITE >

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp