ShoppingTomorrow – Kick-Off: start van het programmajaar 2023

Gepubliceerd op: 9 maart 2023
Bijgewerkt op: 9 maart 2023
Geschreven door
ShoppingTomorrow - Kick-Off 2023

Dit jaar opende Marieke Vink, programmamanager van ShoppingTomorrow, de Kick-Off in een zaal vol enthousiaste voorzitters, hosts en experts. We hebben er weer een grote groep nieuwe experts bij, die veel kennis meenemen voor de expertgroepmeetings. De dag bestond uit een gezamenlijke gedeelte waarin Marlene ten Ham, directeur van Thuiswinkel.org wat vertelde over de ontwikkelingen binnen de huidige e-commercemarkt. Daarnaast kwamen inspirerende keynotes voorbij van Eugène Kuipers van Fectar en Marianne van Leeuwen van Decathlon. De ShoppingTomorrow - Kick-Off werd mede mogelijk gemaakt door PiM powered by KPN.

Marieke nam ons mee in het verloop van het programmajaar en lichtte ook toe hoe we aan het thema en de onderwerpen van de expertgroepen komen. Dit vertelde ze aan de hand van 14 trends en behoeften die voorbij komen in de digital commerce markt.

Thema: Verantwoord vooruit: voorsprong door innovatie

Dit programmajaar staat in het teken van het nieuwe thema: ‘Verantwoord vooruit: voorsprong door innovatie’. Innoveren is essentieel om voorop te blijven lopen en te voldoen aan de continu veranderende klantvraag. En er is nog maar één manier waarop dat kan: verantwoord. Bedrijven en consumenten moeten en willen nú hun verantwoordelijkheid nemen, zodat we een gezonde en sterke markt blijven. Voor toekomstige generaties, voor het milieu en voor iedereen die betrokken is bij de sector. Samen gaan we verantwoord vooruit. 

Please to watch this video.

Het is nu het moment om AR en VR in te zetten

Eugène Kuipers, CEO en Founder van Fectar nam ons mee in de wereld van AR en VR. De metaverse staat nu op het punt waarin internet vóór 2005 stond. Je kunt er nu nog niets mee verdienen, maar het is wel je kans op het podium te pakken. Eugène gaf verschillende voorbeelden hoe je AR en VR kan inzetten voor jouw organisatie, waarbij het belangrijk is dat er een logische relatie is tussen context en content. Hoe? Daar lees je binnenkort meer over.

De impact van klimaatverandering en hoe dit te herstellen

Marianne van Leeuwen, Teamlead van het circulaire team bij Decathlon vertelde ons meer over de impact van de klimaatverandering op de wereld. Als we zo door blijven gaan zal de klimaatcrisis overgaan tot een biodiversiteitscrisis. Daarom wil Decathlon het goede voorbeeld geven en andere bedrijven inspireren door regeneratief te zijn. Dit is een stapje bovenop duurzaamheid, waardoor je juist zorgt voor herstel. Decathlon doet dit door te repareren, hergebruiken, verhuren en recyclen. Wil je hier meer over weten? Lees dan dit interview met Marianne.

Word ook ShoppingTomorrow – expert

De expertwerving loopt nog door. Voor een aantal expertgroepen zijn we nog op zoek naar experts.

Heb je interesse of ken je iemand waarvoor dit interessant is? Meld je dan aan of stuur de expertgroeppagina door.

Start van het nieuwe programmajaar

De ShoppingTomorrow – Kick-Off was een geslaagde dag met een opkomst van 400 experts. De komende maanden gaan de expertgroepen aan de slag met hun onderzoek en we kijken uit naar de resultaten die opgeleverd worden in de vorm van bluepapers en andere producten. Houd onze website, Linkedin en nieuwsbrief in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn van alles dat speelt in de sector.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp