Perfect is te laat

Gepubliceerd op: 25 mei 2021
Bijgewerkt op: 25 mei 2021
Geschreven door
Shoppingtomorrow Pitstop 800 X 400

Een nieuwe werkelijkheid heeft zich aan ons opgedrongen. Een werkelijkheid die ons dwingt anders te denken en anders te doen. Niet morgen, maar vandaag. Make Now Matter, dit jaar het thema van ons programma ShoppingTomorrow, onderstreept de urgentie van digitale versnelling, transformatie, van lef en van scherpe keuzes. Maak gebruik van het momentum en vier de chaos, want in tijden van chaos kunnen dingen écht veranderen.

Het belang van het thema werd geïllustreerd door verschillende sprekers tijdens de geslaagde Kick-Off van dit nieuwe onderzoeksjaar, op 31 maart. Zo vertelde Arjan Both over de digitale transformatie van Walmart en de acceleratie daarvan door de pandemie. Ook ’s werelds grootste retailer groeit door risico’s te nemen, snel te schakelen en te kijken wat werkt. “Wacht niet tot de crisis voorbij is”, zei de Nederlander in Amerikaanse dienst tegen de vele honderden online kijkers. “Perfect is te laat.”

Duurzaamheid is het sleutelwoord

Gevraagd naar dé term in het huidige e-commercelandschap werd duurzaamheid door de experts op de Kick-Off het meest genoemd. Het is een onderwerp dat veel aandacht krijgt dit onderzoeksjaar, waarin 560 experts verdeeld over 22 expertgroepen hun bijdrage gaan leveren aan BV Nederland. En dat is niet zo gek. Duurzaamheid is zo veelzijdig en een breed begrip. Duurzaamheid draait natuurlijk om je footprint, maar ook om langdurige relaties met je medewerkers en klanten. En duurzaamheid draait net zo goed om het voortbestaan van je merk of je bedrijf. En juist daar zijn die digitale transformatie en versnelling zo hard nodig. Om toekomstproof te blijven. Om duurzaam te blijven. Om vooraan in de trein te blijven.

Shopping in 2030

Nieuw dit jaar is de expertgroep ‘Shopping in 2030’, een groep die ik met bovengemiddelde interesse zal gaan volgen. Dit scenarioteam, bestaande uit gezaghebbende visionairs, strategen, beslissers, ondernemers én consumenten, gaat met behulp van scenarioplanning verder kijken dan het nu. Hoe shopt de consument in 2030? En hoe kan ondernemend Nederland zich daarop voorbereiden? Deze expertgroep gaat input geven aan de sector om futureproof te kunnen blijven.

Ik kijk echt enorm uit naar dit onderzoeksjaar. De expertgroepen zitten al volop in hun onderzoeken, tot nu toe nog digitaal, maar hopelijk snel weer fysiek. Alle onderzoekresultaten zullen hoe dan ook op 14 oktober worden gepresenteerd op Shopping Today. Maar we kijken eerst uit naar de ShoppingTomorrow – De Pitstop, op 23 juni. Tijdens dit online event delen de expertgroepen ervaringen over succesvol veranderen in tijden van chaos, over spannende keuzes en voorop durven lopen. Zie ik je daar?

Meld je aan voor ShoppingTomorrow – Pitstop, het online event op 23 juni of lees alvast de bluepapers om digitaal te versnellen.

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

CTA Inge Demoed

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp