Sluit je aan bij de Sustainable Consumption Pledge

Categorie
Gepubliceerd op: 13 mei 2022
Bijgewerkt op: 13 mei 2022
Geschreven door
Duurzaamheid Trends Duurzame E Commerce 800X400

Beslissingen die vandaag door bedrijven en beleidsmakers worden genomen, zijn bepalend voor de toekomst van de Europese economie en zijn van invloed op de vermindering van de impact van Europa op het milieu. Terwijl Europese beleidsmakers de uitvoering van de Europese Green Deal verder uitwerken, blijven bedrijven nieuwe manieren zoeken om hun emissievooruitzichten te beperken en zo de juiste keuzes te maken. Om deze inspanningen te ondersteunen, heeft de Europese Commissie pledges opgezet om zelfregulering op het gebied van duurzaamheid te bevorderen. 

In het kader van de nieuwe consumentenagenda is in januari 2021 een proefproject voor de Green Consumption Pledge van start gegaan. Voor deze pledge werden vrijwillige verbintenissen voorgesteld voor bedrijven die bereid waren hun koolstofemissies verder te verminderen. 

Sindsdien is de reikwijdte van de pledge uitgebreid, met een nieuwe oproep aan bedrijven om zich ook voor andere aspecten van duurzaamheid in te zetten. Door de pledge aan te gaan, verbinden bedrijven zich tot het eerste punt hieronder en ten minste één van de andere:

  1. Je koolstofvoetafdruk bepalen en deze verkleinen door doelstellingen te maken die de komende jaren kunnen worden gemeten en gecontroleerd.

 

  1. Je milieuvoetafdruk (die verband houdt met andere milieu-indicatoren, zoals effecten op het gebied van water, lucht, hulpbronnen, landgebruik en toxiciteit) identificeren en deze te verkleinen.
  2. De circulariteit van je activiteiten vergroten (bijvoorbeeld meer gerecycled of duurzaam gewonnen materiaal gebruiken, minder afval genereren, het energieverbruik in productieprocessen verlagen).
  3. Sociale duurzaamheid in de hele toeleveringsketen van je bedrijf respecteren (bijvoorbeeld interne processen beschrijven die een duurzame productie garanderen, je producten registreren met erkende labels).

Enkele grote partijen als Decathlon, H&M, LEGO, Philips en L'OréaL doen al mee. Als je ook mee wilt doen deze pledge, lees dan hier verder of download de guidelines 

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

CTA Ellen De Lange

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp